mynewspapers.net

Katolska presenter till en 50-bröllopsdag

Katolska presenter till en 50-bröllopsdag


Många katolska par kan ha en särskild vikt, böner eller en välsignelse sade för att hedra sin 50: e bröllopsdag i eller utanför den kyrkliga byggnaden, följt av en part eller mottagning. Dessa speciella välsignelser hända på större jubileer som 25 eller 50-årsdagen. Den traditionella gåvan för en 50-bröllopsdag är en gåva att betona att guld. Katolicism och guld gör för en speciell gåva firar parets 50-årsjubileum.

Guld radband

De flesta katoliker öva Rosenkransen. Be Rosenkransen kombinerar sång och mental bön tillägnad mor till Kristus, jungfru Maria. Rosenkransen ser ut som en pärlstav halsband, men det är oftast inte bärs. Rosenkransen kan bäras om det görs med respekt och för avsikt att säga böner, inte som en modeaccessoar smycken. Trogna håller radband pärlor i hennes hand och används aktivt Rosenkransen räkna pärlorna, således räknar böner sade, under Bönetiden. En guld eller guld-talrik Rosenkransen är ett vackert sätt att fira firandet av en katolsk par 50-bröllopsdag.

Gold vägg kors

Väggen korsar finns både som motsvarar korsfästelsen av Kristus eller som en "Tom" cross firar sin uppståndelse. Väggen korsar är både dekorativa och symboliska objekt som säljs av många hem Utsmyckning och i nya butiker i många utföranden och stilar. En guld eller guld-talrik vägg kors är en bra 50-årsdagen bröllopsgåva för den katolska tron. Överväga en vägg kors med egen gravyr till minne av dagen för bröllopsdag, namnet på paret, och kanske en skriften eller dikt.

Familjen Bibeln

En vit läder familj bibel präglade med guldbokstäver och guld kanter sidor gör en underbar 50-bröllop årsdagen gåva för några katolik. Välj en bibel med gott om plats för inspelning av viktiga datum, som födelser, förbindelser och dödar. Ett par gifta i 50 år delar mycket viktig historia som bör registreras för deras familjemedlemmar. Bibeln kan vara inskriven på den främre Tom flyleaf, även kallad en (slutsidan den första tomt i Bibeln) med en anteckning, eller leverera detta på ett bokmärke eller i ett kort om du inte vill skriva i gåva Bibeln. Bibeln bokhandlar, kyrkliga leverans butiker och många online-återförsäljare erbjuder vackert bundna läder familjen biblar. Överväga prägling framsidan med namnet på paret och deras 50-årsdagen för bröllop.

Donation

Om ett par har allt de behöver, verkar ibland ta emot gåvor överdriven eller, för vissa, pinsamt. En gåva som hjälper andra kan vara vägen att gå för denna typ av par. Överväga att donera pengar till en katolsk välgörenhetsorganisation paret eller ära parets 50-bröllopsdag. De flesta välgörenhetsorganisationer får ett certifikat som du kan innebära för paret. Eller Köp en bänk, tegel, staketstolpe, stepping stone eller vad donation program använder för fundraiser och göra donationen i parets namn så att deras namn kommer att vara personlig på objektet.