mynewspapers.net

Katolska bekräftelse idéer

Katolska bekräftelse idéer


Bekräftelse är den sista etappen av förtrogenhet med den katolska kyrkan. Den förberedande perioden innan du tar emot detta sakrament är en av de mest betydande möjligheterna för unga katoliker att växa i sin tro. Bekräftelse kateketerna inför utmaningen att mejsla fram meningsfulla lektioner och aktiviteter som stöd studenter i utveckling som trogen unga vuxna.

Community serviceprojekt

I bekräftelsen, bekräftar katoliker sin avsikt att bli vuxna i tron. Att ge kandidater en chans att ta större ansvar inom kyrkan och lokalsamhället kan vägleda dem mot denna löptid. Kateketerna kan välja ett parish ministerium eller en lokal organisation för hela klassen att erbjuda tjänsten. Arbetar i ett mat skafferi eller härbärge, deltar i en kläder giveaway och handledning barn från låginkomstländer stadsdelar hjälper kandidater ansluta principerna för katolska sociala undervisning med sina egna samtal att tjäna.

Förälder-kandidat Retreat

Som kandidater förbereda sig att göra sina egna åtaganden på bekräftelse, kan det vara bra att hävda att deras föräldrar gjort detta samma engagemang för sina barn när det beslutas att de döpt. En förälder-kandidat retreat kan påminna unga katoliker på obligationen de delar med sina föräldrar som de bekräftar deras dop löften. Retreats ge kandidater en chans att diskutera viktiga tro med sina föräldrar och klasskamrater. Retreat verksamhet kan innehålla bibliska eftertanke, bön, massa, spel och andra tro-byggnaden övningar.

Heliga mässan

Även mest katolska församlingar har upprätthållit traditionen av frågar kandidater att välja en helgonets namn för bekräftelse, är många kandidater inte välinformerad om livet för heliga. Hålla en socken-wide heliga mässan kan uppmuntra kandidater för att göra ett välgrundat beslut. Inför mässan skapa kandidater och andra medlemmar av församlingen visar på en mängd olika helgon. Skärmar kan inkludera affischer med grundläggande information, bilder, böner, medaljer, reliker och andra religiösa föremål. Kandidaterna inte bara lära sig om heliga de har forskat, men de har också möjlighet att lära av andra när de går genom mässan.

Interfaith Visitation

Många unga katoliker har haft liten erfarenhet av icke-katolska tron traditioner när de anmäla sig till bekräftelse klass. Exponering till många olika kristna och icke kristna traditioner kan hjälpa kandidater lärande Varför katoliker dyrka olikt från människor av andra religiösa grupper. Som kräver kandidater att delta i en protestantisk tjänst eller ta hela klassen till en judisk synagoga kan vara en ovärderlig pedagogisk erfarenhet. Att följa upp denna verksamhet med en detaljerad diskussion om interdenominational och interreligiös likheter och skillnader stelnar erfarenheten och ger kandidater chansen att uttrycka sina tankar.