mynewspapers.net

Kartan gör Tips för RPG Maker XP

Kartan gör Tips för RPG Maker XP


RPG Maker XP är den fjärde generationen av en RPG att göra programvaran tillgänglig för nedladdning online. Tillverkaren tillåter användare att skapa en expansiv 2D rollspel med olika virtuella verktyg, genomföra antingen förskapade rekvisita och objekt eller tillåter användare att skapa sina egna. Kartan i ett RPG är i huvudsak spelet världen där dina olika karaktärer går igenom, och programvaran ger alla nödvändiga verktyg för att skapa en delar av vägen, dungeon, gräs, vatten eller en mängd andra element. Om du vill göra en verkligen stor och originell karta för projektet RPG, finns det ett antal tips du bör ha i åtanke.

Använda unika konstverk

Att skapa spelet världen innebär tunga användning av kakel-apparater, som är i huvudsak bilder som läggs ut på ett rutnät för att göra en karta för spelet. Eftersom många människor väljer att helt enkelt använda färdiga kakel sätter tillgänglig online, spelare kan se samma varelser, städer och texturer som poppar upp i olika spel om och om igen. För en verkligt speciell karta, försök att skapa dina egna konstverk med programvarans kakel set editor. Här kan du praktiskt taget måla din brickuppsättningar och tilldela dem attribut, ger dina spel en unik luft som saknas från andra projekt.

Lägg till väder

Lägger till slumpmässiga väder ger ditt spel karta en känsla av realism och ändra atmosfären. Till exempel görs en kyrkogård förmodligen mycket mer atmosfäriska när dimma eller dimma tillsätts. Dimma och annat väder kan läggas med overlay inställningar, och processen för att skapa det beror på vad som finns i kartan, så måste du kontakta RPG Maker XP manuell eller en handledning för exakta anvisningar. Innan du implementerar din dimma, måste du dock göra den grundläggande strukturen för den med antingen en art program som Photoshop eller helt enkelt ladda ner en dimma textur från en RPG Maker XP community.

När fasta ämnen

Kontrollera din fasta ämnen kan vara den viktigaste delen av en kartografin process. En solid är ett område på kartan som en spelare inte kan gå igenom, som ett träd eller en vägg. Ingenting gör ont din karta som karaktär plötsligt flytta seamlessly igenom en massa buskar eller träd eller även över vatten, så se till att du kontrollerar varje kakel som ska vara fast, högerklicka på den och bocka av rutan "sätta fast".