mynewspapers.net

Karriärer inom detaljhandeln mode

Karriärer inom detaljhandeln mode


Arbetslivserfarenhet är avgörande för framsteg i mode detaljhandeln; Detta skulle kunna börja med frivilligt arbete, en deltid eller en lördag assistent jobb. Det är viktigt att få erfarenhet av att hantera människor, lager kontroll och lagra presentation. Ta reda på var dina specifika intressen ligga och besluta om high street, online eller lyx mode. Det finns många olika karriärer att välja mellan, och som en som du väljer beror på din personliga färdigheter samt intressen.

Retail assistant

Om du vill arbeta ansikte mot ansikte med människor, kanske du väljer att vara en kundtjänst eller expedit i en Modebutik. Som med de flesta arbetstillfällena i detaljhandeln, arbetstid ofta kräver arbetar kvällar och helger, särskilt på upptagna tider, och måste du fungerar bra under press samtidigt som lyckas presentera dig själv väl till kunder på alla gånger.

Retail manager

Det kan vara möjligt att arbeta dig upp till en högre nivå om du har tillsyns- eller ledningspersonal ambitioner, genom att Visa entusiasm för mode detaljhandel. Du kan behöva studera för relevant examen som en detaljhandel NVQ eller så måste en grad till utvecklingen till en ledande position.

Modedesign

Om du har en riktig konstnärlig stil och din passion är i design, kan kurser tas i modedesign att få din karriär en head start. En mode marknadsföring grad kan tas som syftar till att framställa akademiker med en grundlig förståelse av mode branschen processen. Också överväga grafisk design, eller webbdesign och utveckling, eftersom internet spelar en stor roll i detaljhandeln.

Produktion och utveckling

Diplom i tillverknings- och produktdesign, eller ett diplom i kreativ och Media kan tas. Arbetar i produktionen skulle kunna omfatta en mönster-fräs, maskinisten, sömmerska, tyg eller plagget teknikern eller en väghyvel. Fabriker behöver kompetenta chefer, projektledare och kontorspersonal, och branschen kräver experter på marknadsföring, reklam, PR, säljfrämjande, mänskliga resurser och utbildning och utveckling. Jobb i logistik rör försörjningskedjan till kunden, till exempel logistik frakt assistent.

Gren merchandiser

En gren merchandiser väljer nya produkter för butiken och beslutar vilka produkter som inte längre är framgångsrika. De kommer att behöva veta om lagerkontroll, att hitta leverantörer och förhandlar priser med dem, och att göra försäljningsprognoser.

Visual merchandiser

En visual merchandiser stöder och rekommenderar butiken på hur de ser ut och hur de kan bli mer framgångsrik i sin försäljning. Detta kan omfatta ansvar för skyltdockor och innefatta sourcing oavsett material är skyldiga att göra en lyckad display--med syftet att främja varor och maximera försäljningen. En kurs kan tas vid köp och merchandising om detta är din valda karriär.