mynewspapers.net

Kännetecken för japansk konst stilJapansk konst har funnits i mer än 10 000 år har startat med enkla keramik och utvecklas till japansk anime ritningar och teckningar. Det har påverkats av kinesisk konst, europeisk konst och amerikansk kultur. Japansk konst har haft många faser och kännetecknen av konst har förändrats drastiskt över tiden. Varje större period, dock har uppvisat ett distinkt kännetecken till det tid.

Antikens konst

Japansk konst började i vad som kallas Isabell perioden (8500BC--300AD). Det började med enkla, primitiva konst i form av sladd-märkta keramik design. Under perioden Jomon art utvecklats fint inredda lera figurer och crystal juveler. Från 300AD till slutet av det sjunde århundradet upplevt Japan flera andra konstnärliga perioder inklusive Yayoi och Kofun konstformer. Dessa perioder produceras huvudsakligen skulpturer som konstformer.

Medeltida konst

Från den 7: e till sent 1800-tal in Japan i en ny fas i konsten. Asuka och Nara, Heian, Kamakura, Muramachi, Azuchi-Momoyama, Edo och Meiji konst perioder såg införandet av målningar, alltifrån religiösa till sekulära stilar. Under dessa perioder, olika stilar av konsten producerades men alla hade särskiljande japansk konst egenskaper wabi (skarp skönhet), sabi (skönheten i naturligt åldrande) och yugen (grace och finess).

FÖRKRIGS tid

Från början 1800-talet framåt tog två skolor av japansk konstdesign form. När dessa var starkt influerad av västerländska idéer av konst och är känd som Yoga stil. Den andra var raka motsatsen och syftar till att producera konst med typiska och traditionella japanska funktioner och är känd som Nihonga. Formatmallen Yoga anställd både västerländska metoder och material i sina målningar som oljemålningar, akvareller, bläck skisser, litografi och etsning. Nihonga egenskaper inkluderar användning av material som färger tillverkade av naturliga ingredienser som sot, snäckskal, ädla stenar och koraller. Målningstekniker av Nihonga vanligtvis uppnås genom tung fyllning och närvaron eller frånvaron av konturer.

Efterkrigstiden

Post andra världskriget Japan såg införandet av kommersiell art och särskilt i början av japanska tecknade serier. Anime konst, ett unikt japanska konstnärliga kännetecken i konst, började genom import av amerikanska tecknade filmer på 1950-talet och 60-talet. Japansk tecknad stilar kan ses i populära tecknade serier idag som Pokémon och Yu-Gi-Oh. Japanska modern konst är starkt inspirerad av Japans anime traditionen. Traditionella former av måleri ersättas i stor utsträckning med tecknade serier inklusive de som förekommer i TV-spel. Takashi Murakami, en av Japans mest kända moderna konstnärer, sysselsätter många anime stilar i sina "superflat" målningar.