mynewspapers.net

Kännetecken för franska bulldoggar

Kännetecken för franska bulldoggar


Franska bulldoggar, eller frallor, har genetiska rötter i den brittiska bulldoggen. På 1800-talet började brittiska hund uppfödaren avel bulldogs för att skapa mindre companionhundar med fyllig temperament. De mindre bulldogs, känd som miniatyr eller leksak bulldogs, blev frekventerar följen av brittiska artisan arbetstagare som förde så småningom hundarna till Frankrike. Fransk uppfödare tog ett tycke för den leksak bulldogs och började raffinering hundens utseende till sina egna normer. Idag, är den franska bulldoggen en sällskaplig sällskapsdjur med en lättsam temperament.

Utseende

Frenchies generellt varierar i storlek från 9.07 till 11,8 kg. Den amerikanska hundkojaklubban kräver hundutställningen Frenchies inte överskrida 12,7 kg. i vikt. Hundarna är tjock och tung benstomme och har mycket korta näsor och kort, platta ansikten. Deras rockera är kort, bra och slät och finns i en mängd färger och mönster inklusive brindle, fawn och svartvit. En fransos med brindle päls mönster kan ha nästan svart päls med streck eller ränder av ljus eller ljusa färger i den. Frallor med fawn rockar är tan, mahogny eller kräm i färg och kan ha ett svart ansikte. Hundar med svartvit rockar är vit i färgen med brindled eller fawn fläckar av färg på dem.

Miljö

Fransk bulldogs är mycket anpassningsbar; de kan leva på landsbygden, förorterna eller i lägenheter och lägenheter i staden. Hunden är inte alltför hyper eller anses vara mycket underhåll. Franska bulldoggar vanligtvis har måttlig aktivitet och är nöjd med korta promenader varje dag eller två. Om du höjer en fransos och en katt tillsammans, finns det en större chans att två kommer att få along. I flera hund hem tenderar frallor att försöka vara "top" hunden eller den hund som är chef för andra hundar. Hundar kan få tillsammans med barn. barn under åldern 2 kan dock för ung för att interagera med hunden under dess spela sessioner.

Hälsa

I allmänhet, om franska bulldogs är väl uppvuxna, de blir friska hundar och kommer inte att ha fler hälsoproblem än andra typer av Hundraser. Frallor kan dock möta vissa hälsoproblem som astma eller rygg, höft eller knä problem. Det är viktigt att hitta en veterinär som har kunskap om franska bulldogs och se till att din hund deltar årliga veterinär besök. Frenchies är mycket värmekänsliga och deras kroppar kan överhettas, så du inte får låta din hund stå utanför för lång i varmt och fuktigt väder. Håller hunden i ett luftkonditionerade hus eller runt fans varma dagar, och se till att den har tillgång till färskt vatten.

Trainability

Det kan vara svårt att house-train en fransk bulldog eftersom hunden kan vara lite envis. Frenchies är inte snabb-till-tåg hundar. Så snart du skaffa en fransk bulldog valp som sällskapsdjur, bör du börja house-training djuret. Du måste bestämma om du vill att din valp att gå på toaletten utanför eller om du vill att det ska vara utbildade i huset. Oavsett vilken metod du väljer, överensstämma med ditt djur så att hunden kan snabbt lära sig reglerna för huset. Även om fransk bulldogs kan vara svårt att träna, med 4 eller 5 månader gammal, bör de har förbättrat sina house-training färdigheter.