mynewspapers.net

Kännetecken för fjäderfä

Kännetecken för fjäderfä


Fjäderfä är en underbar källa av näringsämnen och ett hälsosamt komplement till någon diet. Dock fjäderfä är mer än bara kyckling---även anka, gås och Turkiet. Vid vägning för hälso- och nackdelar av vilka fjäderfä att äta, är en av de största faktorerna att överväga om att kasta huden, eftersom det gör en betydande skillnad i hur näringsrik fjäderfä ska. Alla uppgifter baseras på 100 gram av fjäderfä som är grillat eller stekt.

Kyckling

De friska aspekterna av kyckling varierar beroende på om köttet är ljus eller mörk och om det är skinn. Ljust kött med hud innehåller det lägsta beloppet av kolesterol av alla kyckling typer. Ljust kött utan skinn innehåller den högsta mängden protein, samt det lägsta beloppet av fett. Skinn, mörkt kött ger det högsta beloppet av zink och mörkt kött med hud innehåller den högsta mängden kalorier.

Anka

Anka är ett friskt tillskott till någon diet. Emellertid variera dess fördelar beroende på om du äter huden. Äta anka med huden resulterar i fler kalorier (337) och fett (28.35 gram) per 100 gram kött än om det var konsumeras utan skinn. Skinn-och benfria anka innehåller ännu mer kolesterol---89 milligram, i motsats till 84 mg---för anka med huden. Kasta bort huden innehåller mer protein, zink och tiamin.

Gås

Gåsen är en källa till många viktiga näringsämnen. Utan skinn gås innehåller mindre fett och mer protein än gås med hud, men den innehåller också något mer kolesterol (96 mg, jämfört med 91 milligram för gås hud). Skinn-och benfria gås innehåller också mindre kalorier och mer järn och tiamin än gås med sin hud.

Turkiet

Näringsvärdet i Turkiet varierar mycket på samma sätt som när det gäller kyckling; Det beror på om köttet är ljus eller mörk och om det är skinn. Skinn-och benfria ljus kött har de lägsta belopp av järn, kalorier, fett och kolesterol, liksom den högsta mängden protein. Skinn-och benfria mörkt kött ger den högsta mängden järn, zink, tiamin och vitamin B12.