mynewspapers.net

Kännetecken för ett verbalt missbruk make

Kännetecken för ett verbalt missbruk make


Verbala övergrepp får inte lämna yttre ärr och blåmärken att fysisk misshandel gör, men dess sår är precis lika djupa. Det bör inte vara ursäktas eller sopas under mattan---ingen förtjänar att förringas eller leva i rädsla. Om din make eller maka av någon du känner är verbalt missbruk, Läs om varningssignaler och söka hjälp. Om du är en man som tror han kan verbalt missbrukar sin fru, är det aldrig för sent för att överväga rådgivning.

Possessiva

Verbalt missbruk män visar ofta en nivå av possessiva mot sina fruar som inte är normala. De kan snabbt bli svartsjuk med liten eller ingen provokation, och behandla sina fruar som egendom och inte som mänskliga varelser. Hänga ut sina fruar, eller att göra sina fruar känna skuld på grund av inbillade framsteg från andra män, är en av de många egenskaperna för missbrukare. De kan också Visa svartsjuka mot familjemedlemmar, även barn.

Kontroll

Missbrukare kan försöka styra sina fruar genom att begränsa deras förmåga att umgås med vänner eller familj. De försöker ofta hålla dem från att spendera pengar, köra sina bilar eller med hjälp av telefoner och andra kommunikationsenheter. Genom att isolera sin hustru, får en man som är verbalt missbruk kontroll över henne. Han kan hindra sin hustru från att arbeta, och han helt kan reglera sina finanser, hot, hot, eller skuldbelägga.

Belittlement

En ofta vana att förringa eller hänga ut sin partner är en klassiska kännetecken av verbalt missbruk make. Med hjälp av förolämpningar, shaming taktik, hotelser och skulden, gör han sin hustru känner sig värdelös. En kvinna vars självkänsla har skadats kan känna sig maktlösa att lämna.

Instabilitet

Verbalt missbruk män är ofta känslomässigt instabil. De är snabba att ilska och sorg. De kan hota sina fruar med fysiskt våld eller med förnedring. De kan även använda skrämseltaktik, som påstår sig vara självmordsbenägen eller hotar att skada sig själva, för att få kontroll över sina fruar.