mynewspapers.net

Kännetecken för en perenn Verbena

Kännetecken för en perenn Verbena


Verbenas är önskvärt för deras torka motstånd och produktiv blommande växter. Den största skillnaden mellan ettåriga och fleråriga verbenas är att årliga verbenas (Verbena x hybrida) växer från frö varje år, medan förökade växter är perenner. Annars har fleråriga och årliga verbenas mycket samma fysiska egenskaper och kulturella behov.

Klimat

Perenn verbenas är värme-älskande växter. De flesta trivs i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 7 till 10. Vissa, såsom Verbena canadensis, är köldhärdig till USDA zon 6. Växterna gör bäst i tempererade klimat, med ingen ytterligheterna av kallt eller varmt väder. Även i bästa av förutsättningar är de flesta perenna verbenas anbud, vilket innebär att de bara lever i några år, även om vårdas korrekt.

Utseende

Perenn verbenas är kända för deras kluster av små blommor, som sittpinne atop stjälkar av anläggningen. Allt från höga växter till avslutande blommor som kaskad vackert från hängande korgar. Blommorna kommer i olika nyanser av lila, blå, vita, rosa och rött. Vissa, såsom mossa verbena, växa låg marken och spred sig som en marktäckare. Perenn verbenas blommar kontinuerligt från våren fram till den första frosten på hösten, särskilt om de skärs tillbaka en eller två gånger under sommaren.

Kultur

Perenn verbenas trivs i fullt solljus och väl dränerande jord. Alltför våta förhållanden leda till problem som svampsjukdomar. Även om de är härdiga mot torka, växer perenna verbenas bäst om de får en tum vatten per vecka, antingen från regn eller bevattning. Vatten i nivå med marken för att undvika vätning bladverk, som vatten vänster sitter på bladen kan leda till blad plats sjukdomar.

Problem

Insekt pest problem är sällsynta i perenna verbenas, enligt Clemson University Cooperative Extension, men de är benägna att frågor som uppkommer för mycket skugga, överbeläggning och våt, kall jord. Verbena växter som växer i dessa villkor kan utveckla mjöldagg, rot ruttna sjukdomar eller Botrytis mjöldagg. Växterna behöver gott om luft cirkulerar runt dem, varm, varm sol och jord som är på den torra sidan.