mynewspapers.net

Kännetecken för djupa havsfisk

Kännetecken för djupa havsfisk


Fisk som lever i extrem miljö djupt i botten av havet är mycket annorlunda från de djur som lever på grunt vatten. De har några tydliga kännetecken som har tillåtit dem att blomstra i en till synes ogästvänliga region.

Stora ögon

I mycket djupa delar av havet filtrerar mycket lite ljus genom till botten. Den fisk som lever och jagar i detta utrymme har utvecklat mycket stora ögon ta minut belopp av ljus.

Mareld

Många djupa havsfisk har utvecklat ett sätt att skapa sina egna ljus genom mareld. Detta är en kemisk reaktion som uppstår inne i fisken, orsakar delar av kroppen att glöda.

Motstå trycket

I fjärran djupet av havet, kan trycket på en organism vara otroligt. Ben av en djuphavsfisk är mjukare än normalt, så att de kan tåla de extrema mängder av trycket.

Växande mage

Många varelser som inte äter regelbundet, fisk på botten av havet har lärt sig att proppa sig närhelst de hittar mat eftersom det inte finns någon imorgon. Deras magar expandera för att rymma en stor mängd mat i ett sammanträde.

Färgämnen

Extravaganta färgämnen behövs inte i djuphavet miljön. Dessa fiskar är transparent, svart eller silvrig att inte dra uppmärksamhet till sig själva. Om de behöver för att väcka uppmärksamhet, använda de mareld.