mynewspapers.net

Kända personer med borderline personlighetsstörning

Kända personer med borderline personlighetsstörning


Borderline personlighet sjukdom (bps) är en sjukdom som diagnostiseras i 2 procent av befolkningen. Det finns så många olika inslag av fat, vilket gör det svårt att diagnostisera. BPD kan samexistera med depression, posttraumatiska stressyndrom, biploar sjukdom, ångest och andra sjukdomar som kan dölja eller hindra sant BPD diagnos. Det finns också pistillmärken kopplade till psykisk sjukdom så folk, berömda eller inte, ofta kommer inte fram med sin diagnos utan rätt stöd. Identifiera kända personer med BPD är svårt på grund av detta. Det finns inga kända talesman för BPD som för andra sjukdomar.

Adolf Hitler

Adolph Hitler hade definitivt de antisociala och narcissistiska aspekterna av BPD. Han hade också olämpligt sätt att kontrollera känslor.

Susanna Kayson

Kända personer med borderline personlighetsstörning


Susanna Kayson offentliggöras hennes BPD diagnos i sin självbiografi, "Girl, Interrupted," som senare gjordes till en film starring Winona Rider och Angelina Jolie.

Zelda Sayre Fitzgerald

Författaren, och gift med författaren F. Scott Fitzgerald, var in på sjukhus flera gånger. Hon fick diagnosen schizofreni och manodepressivitet innan sin BPD diagnos.

Prinsessan DianaDet finns spekulationer att prinsessan Diana hade BPD. Några av hennes beteenden säkert passa många av kriterierna i DSM-IV ("Diagnostic Statistical Manual of Mental Disorders").

Marilyn Monroe

Kända personer med borderline personlighetsstörning


Medan det finns inga bevis för Marilyn Monroe som diagnostiseras med BPD, är många av hennes handlingar och beteenden ett tecken på sjukdomen. Promiskuitet, tar droger och självmordstankar är några av de kriterier som Monroe passar för diagnos.

Andra berömda gränserna?

Det kan finnas andra kända personer som har fått diagnosen Borderline personlighetsstörning, men väljer att inte avslöja sådan information på grund av det stigma som är associerad med sjukdomen.