mynewspapers.net

Kan utomhusfärg användas inomhus?

Kan utomhusfärg användas inomhus?


Du hade planer på att måla hela vardagsrummet, men öppnade upp färgen att veta du av misstag köpt utomhusfärg. Det är ingen idé att slösa bort det, så varför inte använda färgen trots allt? Eller kanske Målningsentreprenören du anställt starkt rekommenderar att du använder en utomhusfärg inomhus eftersom han säger att den täcker bättre än interiör färg. Hursomhelst, gör det inte! Debatten om huruvida att använda utomhusfärg inomhus fortsätter. Även om det kan verka som en bra idé, försök inte det förrän du har läst för- och nackdelar om att använda utomhusfärg inomhus.

Varför utomhusfärg är hållbar

Exteriör och interiör färger formuleras annorlunda. Exteriör färger skapas till striden hård utomhus element, och de är gjorda med starkare ingredienser än interiör färg formuleringar. Sant, utomhus färg är tålig, att motstå blekning, håller färgen längre och motstår tannin utfall (tannin är en naturlig utvinnings av mörkt trä används för hus ytterväggar), men de ingredienser som gör färgen långvarig kan anställa förödelse inomhus.

Varningar om att använda utomhusfärg inomhus

Enligt expert handyman Bob Vila hemsida har exteriör färger mildecides att parera mögel. Används inomhus, kan dessa ingredienser orsaka andningsproblem. Även Naturvårdsverket varnar att tills nyligen använde många färger, både yttre och inre versioner, kvicksilver som fungicid, så se till att kontrollera etiketten på äldre färger. Dessutom exteriör färger har mer akryl i mix än interiör färg, och som kan orsaka överdriven lukt. Vilas hemsida anges också att utomhusfärg är formulerad för att hantera oundvikliga expansion och kontraktion i alla typer av väder och temperaturer. Det är overkill för inomhusbruk. Om färgen rör sig som den skulle utomhus, kan väggfärg spänne eller rynka.

Expert insikt

Även yrkesverksamma gör misstag. Mark Dixon, författare av hus målning inne och ute, medger för att ha använt utomhusfärg på en inomhus tak eftersom han trodde att det skulle pågå längre. Han fick reda på, men att utomhusfärg missfärgat inomhus.

När du ska använda utomhusfärg inomhus

Begränsade undantag bryta regeln att inte använda utomhusfärg inomhus. Enligt Sacha Cohen, författare till Dekoratörs problemlösare, är texturerat murverk färg acceptabelt att använda inomhus som en ersättning för latex interiör färg som ett sätt att gömma små defekter i väggar och innertak. Murverk färg är allmänt tillgänglig men endast i begränsade färger. Inomhus/utomhus paint med Krylon är också ett alternativ, men det är en sprayfärg för användning i projekt, inte hela väggar.

Använda upp utomhusfärg

Otaliga kommentarer, både från professionella målare och husägare, på målning Bloggar och webbplatser uppmanar villaägare att använda yttre målar inomhus. Om du har en öppnad burk utomhusfärg, kan du frestas av alla missvisande råd. Men du behöver inte slösa färg. Försök ta det tillbaka till återförsäljaren. Vissa butiker göra och visa dem på en "Oj" bord och sälja dem till en rabatt. Ett annat alternativ är att använda öppna kan färg för att fräscha upp några slitna utomhus tillbehör. Varför inte passa på att bygga eller köpa några oavslutade planters, stolar, bänkar eller bord och lysa upp gården med din "Oj" kan färg?