mynewspapers.net

Kan överleva penséer frost?Penséer är häftklamrar i många trädgårdar. Dessa blommande ettåriga ger färg och skönhet när några andra blommor gör: i hösten och ibland på vintern. Penséer är härdiga växter och kommer att överleva en frost. Dock kommer de inte att överleva hoade och torra somrar, som när de flesta penséer dör.

Effekterna av frost

Penséer påverkas inte mycket av frost. Beroende på hur svårt var frosten och din pansy sorten, några blommor som blommande kan vissna, men växterna kommer att överleva. Och om din penséer har knoppar på dem, de brukar klara sig bra efter en frost och kommer fortfarande att blomma. Penséer är kända för att blomma och frodas genom sent på hösten och ibland in tidig vinter tills första hårda frysningen, och kommer att blomma igen i början av våren, även med vanlig Frost.

Vinter härdighet

Penséer är extremt köldhärdig jämfört med de flesta andra blommande ettåriga, särskilt sorter som Polar och istapp. Penséer kan överleva vintrarna där temperaturer doppa ibland långt under noll. Dock i dessa extremt kallt klimat och där snötäcket är oftast tunga under vintern, finns det en chans penséer kunde dö. Helt enkelt tillämpa ca 5 cm av marktäckning, till exempel halm eller löv, och din penséer sannolikt kommer att överleva.

När ska man plantera

Penséer är vanligtvis planteras på hösten eller tidigt våren. Många trädgårdsmästare är tveksamma att plantera penséer i höst, men många sorter var särskilt bred för plantering vid denna tid, såsom Polar och istapp sorter. Penséer börjar blomma när natten tid temperaturer nå 4C och Dagsmedeltemperaturerna nå 16C. Detta gör dem en av de tidigaste blommorna ska visas under våren. Du kan också plantera penséer i början av våren.

Tips för hösten plantering

Det är OK att plantera blommande penséer i höst. Några av blommorna kan vissna efter en tung frost, men de är sannolikt att blomma igen och igen tills det finns en hård frysa. Blommorna kommer att visas igen på våren och blommar ända fram till slutet av våren eller sommaren. Plantera penséer när markens temperatur är mellan 4C och 16C. Inte plantera dem när marken är för varm eller din penséer kommer att högställd, blommar mindre och har gulaktiga blad. Om du planterar dem när marken är för kallt, rötterna kommer inte ha tid att etablera sig innan vintern och de förmodligen inte kommer att överleva. Tillämpa kompost runt dina växter vid plantering tid att hjälpa jorden spara vatten och hålla värmen.