mynewspapers.net

Kan leva kärlväxter i torra miljöer?

Kan leva kärlväxter i torra miljöer?


Kärlväxter använda specialiserade vävnader för att distribuera vatten, näringsämnen, mineraler och föreningar används för fotosyntesen i hela deras blad, stjälkar, blommor och rötter. Blommande växter, inklusive träd, buskar, marken täcker och gräs, ormbunkar, mossor och barrträd är alla kärl. Varje typ av kärlväxter har sina egna kulturella krav, till exempel fukt, sol exponering och smutsa typer, vissa trivs i torra miljöer.

Träd

Träd, de högsta kärlväxter, ge skugga, en värdefull handelsvara i ökenlandskap. Blå blad wattle (Acacia saligna) växer bra i full sol och väldränerad jord. Det kräver månatliga bevattning väl fastställts och tål värme. Denna semi vintergröna har långa, linjära blad, mörkt trä och producerar prålig vippor av gul våren blommar. Blå blad slör är Australien och växa till 25 fot lång med en 20-fots spridning. Den gråtande Lampborstsläktet (Callistemon viminalis) växer snabbt från 20 till 30 fot lång med en något smalare spridning. Denna vintergröna har linjär, lurviga blad som tur rödaktig-grön med löptid. Den blommar med taggiga röda blommor på våren till sommaren och föredrar full sol till halvskugga och veckans vattning.

Buskar

Några buskar kan leva av naturlig nederbörd, men mest kräver vissa bevattning under sommarmånaderna. Talet växten (Agave Americana) växer till 7 fot lång och sprider sig till 12 fot bred. Här inföding buske har saftiga, blå-grå blad som liknar stora, spetsiga svärd. Bladen har sågtandade marginaler och pekade tips. Talet växter producerar blommor på höga stjälkar. De trivs i full sol och tål torka, värme och halvskugga. De överleva på nederbörd, men växer bäst med en gång per månad på sommaren. Triangeln-blad bursage (Ambrosia deltoidea) växer till 3 fot lång med en lika stor spridning. Denna lilla, vintergröna buske har håriga, trekantiga, grågröna blad och taggiga grenar. Den föredrar full sol och kräver inte bevattning väl fastställts.

Marken täcker och vinstockar

Marken täcker växa låg marken och sprids i en matta. Butterfly dimman (Ageratum corymbosum) trivs i torra miljöer. Denna perenn växer till 12 inches tall och sprider sig till 3 fot bred. Den har lövfällande, hjärtformade blad och blommar med kluster av ljus blå och lila blommor på sommaren. Butterfly dimma föredrar full sol till halvskugga och kräver varannan vecka vattning under sommaren. Vinstockar kan skapas skuggade områden eller växa på prostrate som marken täcker. Drottningens krans (Antigonon leptopus) växer till 30 till 40 fot höga och blommar med röda, rosa och vit, långvarig blommor på våren. Detta vin är lövfällande i svalare klimat och perenn i varmare regioner. Den föredrar full sol och tål värme, torka och ett utbud av torra jordar. Det trivs med veckovisa vattningarna i sommaren.

Perenner och annueller

Perenner bor i minst tre år. Sundrops (Calylophus hartwegii), en woody perenn, växer i klungor till 1 1/2 fot lång. De blommar med skålformade gula blommor som bara sista en dag. Sundrops har smala, vintergröna blad och är hemma i sydvästra USA De trivs i full sol till halvskugga och tolerera reflekterade värme. Dessa tål torka blommor kräver varannan vecka bevattning. Ettåriga växter lever för en enda växtsäsong. Den afrikanska daisy (Dimorphotheca aurantiaca) växer från 12 till 18 inches hög och blommar med gula, orange och vita blommor börjar tidigt på våren. Denna sydafrikanska infödda föredrar full sol, väldränerad jord och varje vecka bevattning.