mynewspapers.net

Kan lakto-vegetarianer få tillräckligt med protein i kosten?

Kan lakto-vegetarianer få tillräckligt med protein i kosten?


Det finns flera typer av vegetarianism. Strikta veganer är de som förkastar alla animaliska livsmedelsprodukter, inklusive honung, på grund av dess insekt ursprung. Ovo-lakto-vegetarianer äter ägg och mjölkprodukter tillsammans med vegetabiliska livsmedel. Lakto-vegetarianer avstå från att äta ägg men innehåller mejeriprodukter i sin kost. Det är möjligt att få tillräckligt proteiner i varje enskilt fall av upplysa dig om proteinhalten i livsmedel som inte är gjorda av animaliskt kött.

Protein oro

De utan grundlig kunskap om vegetarianism uttrycka ofta djupa oro över möjligheten att få tillräckliga mängder av protein på en vegetarisk kost. De flesta vegetarianer konsumera tillräckligt med protein för att möta sina dagliga behov. Med en vegankost, det är lite knepigt – har du att få vegetabiliska proteiner från baljväxter, nötter och fullkorn. Lakto-vegetarianer har det lite lättare. Mejeriprodukterna konsumeras som en del av en lakto-vegetarisk kost innehåller mycket protein. Journal of American Dietetic Association har sagt att det genomsnittliga proteinintaget av de flesta vegetarianer uppfyller eller överstiger det dagliga beloppet som krävs.

Protein definieras

Din kropp är till stor del gjord av protein. i själva verket är det närvarande i varje cell. Som vävnader ålder, dessa celler dör och kräva ersättning, alltså din kropp behöver konstant påfyllning till stöd för sitt proteinbehov. När du äter protein från en källa som mjölk eller ost, det protein som finns i den maten bryts ned i dess grundläggande byggstenar, som kallas aminosyror. Kroppen använder sedan dessa aminosyror, återuppbygga dem i muskler, bindväv och organ som kollektivt komponera din fysik.

Typer av Protein

Kostkällor kan ge fullständigt eller inte proteiner. Kompletta proteiner leverera alla 20 av de essentiella aminosyror som kroppen behöver. Kött, mjölk, fisk, fjäderfä, ägg och ost alla ger komplett protein. Ofullständig proteiner leverera några men inte alla av de essentiella aminosyrorna. Dessa kan hittas i ris, bönor och baljväxter.

Lakto proteinkälla

Lakto-vegetarianer har ett brett utbud av proteinrika livsmedel till deras förfogande. Produkter som framställts av mjölk, oavsett om det är ko, get- eller fårmjölk, vanligtvis innehåller protein. Detta inkluderar ost, yoghurt, creme fraiche, smör och glass. Kvinnor under 19 års ålder bör konsumera minst 46 g protein varje dag, och män bör konsumera 56 g, för att fullt ut tillgodose kroppens proteinbehov.