mynewspapers.net

Kan katter & hundar äta kyckling ben?

Kan katter & hundar äta kyckling ben?


Att de är en hel del generationer bort från sina vilda kusiner, hundar liknar vargar och katter liknar lions. Hund- och kattdjur som att äta råa livsmedel och kött, mycket som vargar och lions gör. Vargar är kända för räder kyckling coops och äta sitt lystmäte, men kan hundar säkert äta kyckling ben, alltför? Vad sägs om katter, som ibland dödar och äter fåglar? Svaret är Ja--men bara under vissa omständigheter.

Rå kyckling ben

Kan katter & hundar äta kyckling ben?


Hundar och katter kan både säkert äta rå kyckling ben. Det är OK att mata en hund eller en katt en rå kyckling vinge eller bröstet med benen i det, men konsumtionen av rått fjäderfäkött är farligt för människor på grund av risken för bakteriell innehåll. Rå kyckling ben är mjuk och flexibel, och de smälts lätt av katter och hundar. Många hundar och katter tycker om att äta råa ben såsom kyckling ben.

Kokt kyckling ben

Kan katter & hundar äta kyckling ben?


Kokt kyckling ben är mycket farliga för hundar och katter att äta. När uppvärmd, kyckling ben blir sprött och bryta upp i vassa skärvor när tuggas. Dessa vassa bitar av ben kan fastna någonstans i mag-tarmkanalen, till exempel halsen eller tarmen. Kokt kyckling utan ben är helt säkert för hundar och katter, är benen inte. Hundar och katter kan äta de flesta kött och ben rå.

Konsekvenser för hälsan

De flesta hundar och katter som äter kokt kyckling ben kommer att vara OK, men det finns en risk för allvarliga personskador. När hundar eller katter tuggar på kokt kyckling ben, kan ben splittras i små, vassa bitar i munnen. Dessa bitar kan tränga igenom munnen eller genomborra någon del av mag-tarmkanalen, eller de kan bilda en blockering i mag-tarmkanalen. Dessa problem kräver ofta kirurgi som ett botemedel.

Fördelarna med råa ben

Kan katter & hundar äta kyckling ben?


Råa ben är bra för hundar och katter att äta. Rå kyckling ben är hälsosam för hundar och katter att äta eftersom de främjar tand- och munhälsan, samt käken hälsa på grund av tuggandet krävs att äta dem. Råa ben också hjälpa för att rengöra sällskapsdjur tanden som de tuggas, och de tar längre tid att äta än kommersiella hund och katt livsmedel, vilket gör att matsmältningssystemet att förbereda måltiden.