mynewspapers.net

Kan jag sätta en ovan mark pool på en betongplatta?

Kan jag sätta en ovan mark pool på en betongplatta?


Ovan mark pooler låt familjer få roligt i en pool utan att spendera stora mängder kontanter. En annan attraktiv funktion är att ovan mark pooler kan installeras på mest solida, nivå ytor, inklusive betong. En betongplatta kan faktiskt vara en perfekt plattform att placera en ovan mark pool. Till exempel eliminerar att sätta poolen på en betongplatta alla oroa poolen döda gräsmattan nedanför den.

Betongplatta

En korrekt byggd betongplatta kan stödja en hel del vikt, bland annat av ett hus eller poolen. Det är en bra idé, men att ha en mjuk yta under poolens golvet, att förhindra skador på golvet. Ovan mark pooler funktionen mjuk vinyl liners med golv som kan vara skadad av härdade betongytor.

Slab dämpning

För att dämpa golv under en ovan mark pool på en betongplatta, hitta ett lämpligt undergolv. Undergolv är ett lager av material som lägger mellan två våningar. I detta fall brukar det traditionella mjuka pool undergolvet, sand, göra. Ett bra alternativ är styrelsen skumisolering.

Skumgummiplatta

Styrelsen skumisolering är i allmänhet gjorda av polystyren och polyuretan. Som ett undergolv under en ovan mark pool sitter på en platta, har flera fördelar. Skumisolering styrelsen är allmänt tillgänglig och lätt och bildade till former. Den finns i flera tjocklekar, alltför. Skumisolering styrelse är inte lika billig som sand, men du inte behöver mycket att dämpa plattan.

Stöd styrka

Betongplattor varierar från 10 till 20 cm (4 till 8 inches) tjock. Även låg hållfasthet betong i en platta 10 cm (4 tum) tjock tål 1 700 kg per kvadrerar cm (24,123 psi). Till exempel en 5,4 m av 1,2 m (18 fot av 4 fot) djup rund, ovan mark pool endast väger ca 29 kg (64 000 lb), eller 0.12 kg per kvadrerar cm (1,75 psi). Någon bra betongplatta, alltså mer än kunna stödja en ovan mark pool vikt.

Överväganden

En betongplatta som du sätter under en ovan mark pool måste vara nivå. Sätt inte poolen på en platta med stora sprickor eller frost buckling. Även många hård-sidig ovan mark pooler behöver strävpelare stödja deras sidor, men mjuk-sidig urinblåsan typer inte. Om din ovan mark pool kräver strävpelare att stärka dess sidor, kommer strävpelare kräver normalt ändring för tull på en betongplatta.