mynewspapers.net

Kan jag Sand grov texturerat väggar?

Kan jag Sand grov texturerat väggar?


Gips entreprenörer lägga textur till väggar som ett designelement eller som ett snabbt sätt att avsluta ut drywall utan att tillämpa många rockar av drywall tape. Mest invändig gips textur består av ett lager av valsade eller besprutade gemensamma förening. Medan du kan slipa ner mest grov texturer, det är ett kladdigt jobb och du har att släta väggen helt innan du kan måla eller använda tapet.

Texturtyper

Så länge strukturen innehåller regelbundna drywall förening, kan du slipa det. För att ta reda på vilken typ av textur är på din vägg, skrapa bort lite i ett inconspicuous område. Om det lossnar lätt och det är vitaktig, torr och pudrig, kan du slipa den. Skrapa bort lite av texturen är svårt, eller om det innehåller sand eller grus, kan du inte sand det.

Slipning processen

Gör dig redo för en enda röra. Slipning av gips textur producerar böljande moln av vitt damm. Du kan minska dammet med en power gips sander med en anslutna dammsugarpåsen, men som inte kommer att eliminera allt damm. Använd en full respirator mask och skyddsglasögon. Börja i ett hörn, och sand i 3-fots delar. Luftburet damm kan orsaka svårigheter i att se hur mycket av textur kommer av, så sluta ibland och känna på väggen. Efter en inledande slipning passera, låta dammet lösa och undersöka väggen. Fläckar av textur sannolikt fortfarande, och du måste resand dessa områden tills väggen är slät.

Sandning alternativ

Om inte du är redo och villiga att ta itu med röran av slipning av gips textur, är skimming väggen en alternativ metod för att jämna det. Skimming kräver en rullade på Rock tunnas drywall förening, som du sedan kommer att jämna genom att dra en stor gips spackel över ytan, som fungerar bra när strukturen är lätt och platt, gillar ett apelsinskal textur. Men om konsistensen är framstående--om den sticker ut från väggen mer än 1/8 av en tum--skimming kan inte tillräckligt släta väggen. I det här fallet kan du slipa ytan av textur och sedan skumma väggen.

Murverk konsistens

Du kan inte sand ner murverk textur, till exempel cementbaserade stuckatur. Om konsistensen är ljus, kan sticker ut mindre än 1/8 tum från väggen, du prova skumma väggen som ovan. Om strukturen är tunga, är de enda alternativen drywalling över texturen eller riva ut den gamla muren och installera nya gips, som båda kräver en gips professionell.