mynewspapers.net

Kan jag installera pebble kakel över befintliga kakel?

Kan jag installera pebble kakel över befintliga kakel?


Pebble Kakel ser exakt hur de låter: de är naturliga stenar bundna tillsammans att bilda en bricka. De är vanligtvis bundna till någon form av flexibel mesh, vilket gör dem lämpliga för traditionella program som golv och väggar. Samtidigt inte att föredra, kan pebble kakel appliceras över befintliga keramik eller porslin kakel installationer så länge du förbereda ytan ordentligt och använda lämplig typ av klister.

Undergolvet krav

Medan pebble kakel kan knyta an till nästan alla typer av befintligt kakel, behöver gamla kakel leva upp till vissa krav för att säkerställa en bra installation. För det första måste kakel vara helt strukturellt sunda och stabila. Du måste ta bort och ersätta eller fylla i någon spräckt eller trasigt brickor och aascertain vad som orsakade problemen. Om kakel krossade eftersom någon tappade något tungt det, är det OK. Spruckna kakel utan uppenbar orsak kan dock innebära fuktproblem eller felaktig strukturellt stöd, vilket kan leda till fel i din pebble kakel installation också. Sand blank-finish kakel och grundligt rengöra ytan på golvet.

Thinset beredning

Thinset murbruk är valda limmet för de flesta kakel program, och det är inte annorlunda för pebble kakel. Dock om du installerar över gamla kakel, måste du ändra villkoren för thinset för en bättre håll. I stället för vatten i thinset blandningen, Använd en akryl latex tillsats. Du kan också hitta thinset murbruk förblandad med akryl latex tillsatser. Använda latex istället för vatten ger thinset en mer flytande och smidig konsistens, som stöd i att jämna golvet. Plattor fästa bättre till plast-liknande konsistens, snarare än cement-liknande blandning av traditionella thinset och vatten.

Nivellering

Befintliga kakel sannolikt ytstrukturen injekteringsbruk linjer som sitter lite lägre än resten av plattorna. Befintliga plattbeläggning måste vara helt plana att stödja pebble kakel; annars stenar kommer att ha en ojämn bond och kommer att resultera i luckor, sprickbildning eller även kakel kommer loss alla tillsammans. Det enklaste sättet att nivå klinkergolv spridd med ett tunt lager av latex modifierade thinset över hela ytan. Använda en avdragare eller nivå se till att ytan är helt platt; thinset fyller i grout lederna, samt några områden som du var tvungen att ta bort trasiga eller skadade kakel. När denna thinset torkar, har du en ren och slät yta som du kan installera din sten plattor.

Installation Tips

Lätt slipning beredda undergolvet med böter-slippapper hjälper den självhäftande banden bättre till ytan. Om du installerar pebble kakel på väggarna, Använd samma beredning steg. Börja från botten och arbeta dig uppåt. När du följer brickor på plats med thinset, installera en liten avslutande spik i varje av de fyra hörnen av kakel att hålla det på plats medan thinset torkar. Naglarna kommer att omfattas av injekteringsbruk du tillämpa på pebble kakel.