mynewspapers.net

Kan jag installera en spaljé bredvid-kedjelänk stängslet?

Kan jag installera en spaljé bredvid-kedjelänk stängslet?


Även om du kan installera en spaljé bredvid en kedjelänk staket, göra så är inte nödvändigt om syftet är att ge en struktur för majoritetsinnehav, klätterväxter. Trädgårdsmästare använda allmänt stängsel sig till spaljé ett brett spektrum av landskapet växter och ätbara växter. Om du inte gillar kedjelänk utseendet kan du bifoga spaljé material såsom trä galler bredvid stängselstolpar. Men detta kan göra det svårare för dig att beskära vinrankor och klättrare.

Att placera en spaljé bredvid kedjelänk

Bifoga en lång längd av lätta trä galler, såsom typ att bottnar i upphöjd verandor, postar av-kedjelänk staket med U-bultar och staket länkarna med tvinnad tråd. Om vinodling och klättrande växter kommer att växa till spaljé, Tänk på att de sannolikt kommer wend väg genom länkar staketet också. Detta kan göra beskärning lite svårare. En serie av mindre, dekorativa trä eller smide spaljéer kan också kopplas till en kedja länk staket för stöd och screening. Om ett par fötter från staketet, måste de vara väl förankrade i marken för att undvika lutar när vinstockar blir tunga.

Fördelar för att fästa spaljé till staket

Bortsett från screening gårdar och dölja vad några överväga en ful, utilitaristiska utseende, galler eller andra spaljé material bifogas kedjelänk stängsel kan öka hem skydd. Det är lätt för obehöriga att klättra kedjelänk fäktning på grund av de toeholds dess länkar ger. Rick's Custom fäktning & Decking webbplats anteckningar som trellising material kopplat till ett staket kan göra det längre och svårare att bestiga. Den har tillagt att odling av taggiga växter som klättrar rosor, Oregon druva och björnbär ytterligare hjälper hindra inkräktare.

Trellising växter direkt på kedjelänk fäktning

Blommande vinstockar, klättring rosenbuskar och majoritetsinnehav grönsaker får bra stöd och tillhandahålla frodiga, färgstarka skärmar när de växer upp kedjan-link stängsel. De sparar också plantera utrymme av växande vertikalt i stället för spretig över trädgården. "Texas trädgårdsmästare" magazine säger att vertikal trädgårdsarbete är lättare på baksidan och bidrar till att minska frukt och blad sjukdomar. Den har tillagt att "ingenting döljer en kedjelänk staket bättre än en gröda av pole bönor."

Majoritetsinnehav och klätterväxter

Prydnads val för trellising inkluderar ettåriga växter och perenner. Ettåriga, till exempel morgon härligheter och sockerärtor, kan snabbt täcka en kedjelänk staket med bladverk och färg. Men bortsett från att behöva planteras varje växtsäsong, de lämnar en spaljé eller staketet helt utsatt på vintern. Medan vissa örtartade perenner dör tillbaka till marken på vintern, grenarna av woody perenner som vinrankor, kvar rosor och kaprifol om inte beskäras. För året-runt färg och screening säger The Penn fäktning Inc. hemsida majoritetsinnehav evergreens, såsom Persiska ivy, kan vara ett bra val.