mynewspapers.net

Kan jag gå i konkurs & hålla mitt lilla företag?

Kan jag gå i konkurs & hålla mitt lilla företag?


Att förklara konkurs är vanligtvis en sista utväg, men kan ofta vara det enda sättet att göra en nystart om dina skulder har fått utom kontroll. Om du äger ett litet företag, finns det ingenting som hindrar dig från att fortsätta att handla efter en personlig konkurs, men du kan behöva iaktta vissa begränsningar. När din konkursen avslutas, vanligtvis efter 12 månader, bör du kunna handla normalt igen.

Trading

Du måste informera potentiella kunder att du är en tomgångsspänningen konkurs om du avser att bedriva handel efter blir insolvent. Det är olagligt att inte lämna ut din status eller att vilseleda kunder. Du får inte skapa ett nytt företag eller fungera som en företagsledare utan domstolens tillstånd före din ansvarsfrihet.

Företagets tillgångar

Några tillgångar som ägs av ett litet företag måste överlämnas till en förvaltare, vanligtvis den offentlige förvaltaren. Detta inkluderar någon egendom, verktyg och fordon. I de flesta fall den offentlige förvaltaren gör att du kan hålla de väsentliga verktyg för din handel och även ett fordon, men detta behandlas på grundval av individuella, av fall. Den offentlige förvaltaren vill inte hindra dig från att försörja och vanligtvis försöka hålla dig i arbete om möjligt.

Bankkonton och kreditkort

Den offentlige förvaltaren kommer att kräva Detaljer för alla dina bank- och kreditkort konton. Det blir beslutet av banken om det kan du behålla ditt nuvarande konto. Om du kan visa att ditt företag har en chans, då din bank manager kan låta dig hålla kontot om du kan bo i kredit. Från och med mars 2013 får endast Barclays Bank tomgångsspänningen konkurs att öppna en grundläggande kontant kortkonto. Du var inte tillåtet att hålla inne din konkurs status från en långivare när de ansöker om kredit över £500 i mars 2013.

Inkomster och intäkter

Dina inkomster kommer att övervakas strikt tills du är urladdat. Om du har disponibla inkomster efter alla rimliga levnadskostnader, kan du bli ombedd att ingå en IPA (inkomst betalning avtal) för att betala tillbaka en skuld som kvarstår efter försäljningen av dina tillgångar. Om du vägrar att göra betalningar, kan förvaltaren begära en obligatorisk IPO (inkomst betalningsordern) att tvinga dig att göra betalningar.

Råd

Få professionell rådgivning innan beslutet att gå i konkurs. Många organisationer, inklusive medborgare råd, StepChange och PayPlan kan ge detta gratis. Du kanske kan undvika konkurs genom att ansöka om en skuld lättnad för. Skuld välgörenhetsorganisationer kommer att kunna erbjuda specifika råd om din personliga omständigheter.