mynewspapers.net

Kan jag bränna Pellets i en vedspis?Träpellets är klumpar av trädamm och andra trämaterial som komprimeras tillsammans, ibland med hjälp av en naturlig limning agent. De kan komma i en mängd olika kvaliteter, beroende på vilken typ av trä och andra ingredienser som används i tillverkligen. Även om arten av träpellets begränsar användningen till endast en handfull spis system, kan de användas i en vedkamin med rätt enheter.

Pellets och vedspisar

Pellets är populära eftersom de bränner mycket varm och ren, uppvärmningssätt med större effektivitet än trä. De flesta träpellets används i pelletskaminer som är gjorda speciellt för bränning pellets i rätt proportion och med deras värme så effektivt som möjligt. Dessa kaminer har trattar att lagra pellets och automatisk automater som håller elden brinnande kontinuerligt. De är också utrustade med grillar och aska samlare som kan rensas när pellets återstoden pålar. Trä-eldstäder, å andra sidan, har inte dessa komponenter att hjälpa bränna pellets. Detta utgör ett problem, sedan scattering pellets på botten av eldstaden och belysning dem är farligt och förmodligen kommer att skada den öppna spisen, medan inte tillhandahåller de nödvändiga koncentrerad värmen. Du har två alternativ för att göra pellets fungerar i en vedkamin. Först kan du använda endast en liten mängd med din tändved för att ge en bädd av kol för din trä att vila på. För det andra kan du använda en spisinsats som tillåter dig att bränna pellets i din vedspis.

Spisinsatser

Spisinsatser är i huvudsak metall korgar för att passa inuti vedkaminer och hålla trä pellets så att de kan vara lit och används i en traditionell öppen spis. Dessa korgar är gjorda av brandsäkra armeringsnät så att pelletsen kan bränna och återstoden kan glida ner utan att äventyra integriteten i den öppna spisen eller låter pelletarna driver runt till hörn och ge ojämn värme. Det finns ett par problem med skär. De har inte automatisk lastare, så måste du lägga till pellets manuellt, vilket kan vara svårt eller omöjligt att göra medan den första belastningen av pellets brinner fortfarande. Även garanterad pellets inte att bränna i en jämn väg för maximal värmeeffektivitet. De kan kräva fnöske eller tändvätska att komma igång och inte alltid producerar en tillräckligt stor låga för kvalitet förbränning. Om du vill använda ett insert, mäta djup, höjd och bredd på din vedspis att få en uppfattning om den storlek du behöver. Flera företag som säljer skär som de Pelleteer och Prometheus varumärken, som finns i flera olika storlekar beroende på din spis. Du bör ha ett par inches utrymme mellan skäret och väggarna i din spis.