mynewspapers.net

Kan jag bränna kottar i öppna spisen?

Kan jag bränna kottar i öppna spisen?


Villaägare med vedeldade eldstäder, kan särskilt om de använder dem för att värma sina hus på vintern, ibland undra om de olika typerna av trä eller trä produkter de kan brinna i dem. Olika typer av trä brinner bättre, varmare och renare än andra. Kottar kan vara gott och något som människor kan vara med tanke på att bränna.

Bra tändved

Svaret på frågan är ja, kan du bränna kottar i kaminen spis eller trä. Kottar är särskilt bra för tända när du försöker starta en brand. Du kan märka det pine kottar röka lite mer än kvistar eller andra små tändved, men då de kommer att blossa upp och hjälpa antända större bitar av trä i den öppna spisen.

Fire förrätter

Göra din egen hemlagade brand förrätter av kottar. Detta är ett bra sätt att använda upp kottar om du har gott om dem runt din trädgård. Samla upp kottarna som de falla och sedan doppa dem i smält vax. Vaxet gör kottar bränna längre, som fungerar bra när du har trä som inte kanske är så snabba att starta eller inte är ganska tillräckligt torrt för att fånga snabbt. Köpa vax på din lokala hantverk butik eller spara upp några bitar av vax som lämnats över från brinnande ljus. Om du bränner en massa doftljus och använda den överblivna vax för att bestryka din kottar, kommer att detta ge din eld en behaglig doft.

Kreosot

En av de frågor som många människor är oroade över med hem eldstäder är kreosot. Kreosot är en inbyggd av rester bildas från brinnande mjukare träslag som furu. Kottar ger dock inte bort så mycket kreosot liksom tallskog. Du bör ha en professionell Sotare kommer in och rengör din spis varje år, innan du använder det, bara för att vara på den säkra sidan.

Starta en brand

För att starta en brand med kottar som fnöske, placera ett par mindre bitar av trä tända på rosten sedan toppa dem med en eller två kottar. Ljus i kottar. Gradvis lägga till några fler bitar av mindre trä ovanpå kottarna utan släcka elden. När tändved brinner bra, lägga till större bitar av trä.