mynewspapers.net

Kan iPhone apps kan användas på en bärbar dator?

Kan iPhone apps kan användas på en bärbar dator?


iPhone apps är skrivna speciellt för Apples mobila iOS operativsystem och som ett resultat de inte kommer att köras på en bärbar dator operativsystem (som Windows, Mac OS eller Linux). Du kan hitta några lösningar som kräver tillgång till app ursprungliga koden, annars måste du hitta en desktopen version av app eller något som fyller en liknande funktion.

iPhone apps

Program skrivna för iPhone är kodade i Objective-C språk och skriven speciellt för iOS-plattform. Det innebär att de är byggda för att använda operativsystemet, interna RAM, processorer och minne används över Apples iPhone, iPod inslag och iPads. En iPhone app kommer inte erkänna eller att kunna arbeta med arkitekturen av ett operativsystem för stationära datorer (som körs på en stationär eller bärbar dator). Skärmstorlekar till extern hårdvara, de två miljöerna är helt olika och kräver olika synsätt på programvara.

Skrivbordsprogram

Traditionella program som skrivits för en desktop operativsystemsmiljö (används på stationära och bärbara datorer) är nödvändigtvis mer komplicerade för att hantera alla möjliga hårdvara och mjukvara varianter de kan komma över. Medan programmerare som skriver iPhone apps vet hårdvaran de arbetar med, måste programmerare som skriver skrivbordsprogram tillåta flexibilitet för en mängd olika system (från olika bildskärmstorlekar till olika versioner av Windows).

iPhone emulatorer

Om du registrerar dig som utvecklare med Apple, kan du få tillgång till programvaran i iPhone SDK emulator. Även om detta kan du testa din app i en skrivbordsmiljö, det kräver tillgång till källkoden för programmet, och är inte detsamma som att köra en app inföding (med andra ord, den är lämplig för testa apps men inte köra dem). Det finns andra lösningar, till exempel webbplatsen Pieceable Viewer (se resurser) som kan strömma iPhone apps till en webbläsare för en avgift, men dessa tenderar att vara otillförlitliga eller icke-utbyggda. Någon definitiv lösning finns för rinnande kompilerade iPhone apps i en skrivbordsmiljö.

iPhone och skrivbordet versioner

Många program finns tillgängliga i både iOS och skrivbordsutgåvorna, så att du kan få samma program på din iPhone och din bärbara dator. Exempel är Google Chrome, Mozilla Firefox, Angry Birds, Keynote, Spotify och många andra (se resurser). Om du använder en iPhone app som du vill också köra på din bärbara dator, i dokumentationen från den officiella webbplatsen att se om det finns en stationär version. I vissa fall kan du också synkronisera data och inställningar mellan stationära och mobila versioner av app.