mynewspapers.net

Kan illrar äta livsmedel?

Kan illrar äta livsmedel?


Trots populär missuppfattning vet illrar instinktivt inte vilken mat är bra för dem och vad är dåligt. De äter helst de kan få tag på. Lyckligtvis finns det många fina kommersiellt gjort ferret mat och trakteringen tillgängliga. Men vissa mänskliga livsmedel kan användas som behandlar eller som en del av en balanserad iller kost.

Bra

Bra mänskliga livsmedel är lätt för vesslan att smälta. Dessa inkluderar råa eller kokta kylda fjäderfä, lamm, fisk, nötkött och kokta ägg. Kyckling, fläsk och nötkött organ är också bra. Vissa illrar gillar inte smaken smaken av fisk. Bara ge rått kött om det är till att vara orörda. Om inte, se till att koka, steka och baka det att döda alla bakterier. Kyckling barnmat är också bra för illrar.

Dålig

Illrar älskar sötsaker och sockerhaltiga livsmedel, men det kan få dem sjukt mycket och skadar tänderna. Särskilt farligt att illrar är choklad, sirap, alkoholhaltiga drycker och något med koffein eller kaffe. Mejeriprodukter och råa ägg kan också få en iller sjuk. Råa hårda frukter som äpplen kan orsaka intestinal blockeringar. Illrar äter frön och nötter, men de saknar förmågan att smälta dem. Chips eller andra salta snacks är också skadliga för illrar, även om illrar äter dem.

Behandlar

Illrar har korta mag skrifter och tål endast en mycket liten mängd frukt och grönsaker som behandla. Goda frukter innehålla russin, melon, äpple och papaya. Grönsaker behöver kokas tills de är mjuka eller mosade. Efter allt Ferret.com, kan hårda bitar av råa grönsaker eller hårda frukter orsaka en tarmobstruktion. Illrar som grön paprika, broccoli och morötter. Låg socker spannmål som Kix eller Cheerios också göra en trevlig behandla.

Överväganden

Eftersom illrar har en hög ämnesomsättning, måste de äta om var tredje timme. Mänsklig mat ensam är inte hälsosamt för en iller. De behöver hård mat för att hjälpa till med sina tänder och iller chow kan ge detta. Young illrar eller illrar med tand problem kan behöva ha sin chow urvattnat. Vesslan måste också ständig tillgång till rent vatten.

Introduktion

Enligt "Illrar For Dummies" (Kim Schilling, 2000), kan äta en hel del en ny mat ge en iller mag-problem såsom diarré. När man inför en ny mänsklig mat, bara ge lite först så den iller matsmältningssystemet kan vänja den. Blanda den nya maten in med den gamla mat kan hjälpa en kräsen iller äta en ny mat.