mynewspapers.net

Kan gräs växer i lerjord?

Kan gräs växer i lerjord?


Även om lerjord blir ofta en dålig rap på grund av dess höga vattenretention och tät konsistens, kan det vara grogrund för en frisk gräsmatta. Lerjord kräver oftast lite TLC, dock innan den kan stödja en etablerad gräsmatta. För bästa resultat, ta jordprover till din lokala universitetet förlängning för en grundlig analys av din jordart och halter.

Om lerjordar

Jordar klassificeras vanligen genom deras struktur, som hänvisar till storlek och mängden utrymme mellan jordpartiklar. Lerjord har fina partiklar som tenderar att vara mycket nära varandra. När marken är våt, hålla partiklarna ihop, bildar ett claylike ämne. Även om det kan ta lite tid för vatten att tränga igenom ytan, lerjord behålla vatten väl och är ofta ganska bördiga när förbättras med jord ändringar och bra trädgårdsskötsel praxis.

Nackdelar

Även om vissa typer av gräs kan överleva i lera jord, kan andra kämpa. Detta beror på att lerjord kan bli vattendränkt lätt och kan inte ge tillräckligt med syre till gräsrötterna. Vattenfylld villkor kan orsaka ökad mottaglighet för skadedjur och sjukdomar som rotröta. Lerjord har också en tendens att bli packas, som uppstår när det översta lagret av jorden blir komprimerade så hårt att luft och vatten inte kan nå rötter under ytan. I svåra fall, rapporterar komprimerade gräsmattor kan kräva fullständig renovering, Clemson Cooperative Extension.

Om ändring av din jord

Om du har hög lerhalt i hela din gräsmatta, tillämpa ändringar av jord för att fastställa en framgångsrik gräsmatta. Enligt tillägget Ohio State University, organiskt material som kompost eller torv läggas till smutsa och införlivas med det topp 3 eller 4 inches av smutsa. Organiskt material ökar avståndet mellan jordpartiklar, ger gräsrötterna gott om tillgång till syre och vatten.

Andra metoder

Aerification, även känd som core luftning, kanske krävs för komprimerade gräsmattor. För små områden, kan du lufta din gräsmatta genom att gräva hål i gräsmattan med en spading gaffel. Detta kommer att öka syre tillgängligt för rötter och minska vatten avrinning. För större områden, kan du behöva hyra motordrivna core luftare eller aerifier från din lokala hem förbättring eller Handelsträdgård. Om du inte har planterat din gräsmatta ännu, kanske du kunna förebygga problem genom att välja en gräs arter som tål lera förhållanden, som Bermuda eller zoysia.