mynewspapers.net

Kan en Wi-Fi-kort kan användas med en gammal Toshiba Laptop?

Kan en Wi-Fi-kort kan användas med en gammal Toshiba Laptop?


Om din gamla laptop har en PC-kortplats, kallas en PCMCIA-kortplats, bör man kunna använda en Wi-Fi-kort. Det kan vara ett problem, dock med att hitta ett Wi-Fi kort dessa dagar som är kompatibel med en äldre bärbar, men de finns. Det finns några överväganden och alternativ till att få lämplig trådlös kapacitet för din gamla laptop.

Kontrollera kompatibilitet

Kolla maskinvarukraven för WiFi-kortet och specifikationerna för din bärbara dator för kompatibilitet. Nyare Wi-Fi-kort kanske inte stöder äldre operativsystem, exempelvis Windows 95, 98, Me, NT och 2000.

Internt kort alternativ

Du kan installera ett internt trådlöst kort i den äldre bärbara förutsättning att det har en PCMCIA-kortplats och är utrustad med trådlöst antenner. Det tar en liten bit av koncentration att installera själv eller du kan ta din bärbara dator till en tech butik att ha det installerat för dig.

USB-alternativ

Ny teknik träffar marknaden snabbare än många människor har en chans att prova dem. Det är tur för dem som fortfarande äger sina gamla bärbara datorer eftersom det nu finns en ny USB Wi-Fi anordning som kallas "ASUS WL-160N 802.11n USB 2.0 trådlösa kortet." Om datorn är kompatibel med den här enheten, kommer du att kunna få tillgång till Wi-Fi-anslutning med den senaste tekniken som finns på marknaden.