mynewspapers.net

Kan en kläder torktumlare termisk Limiter återställas?De flesta torktumlare har en termisk limiter eller säkring, som är en värmekänsliga säkerhetsmekanism som stänger av värmen till trumman eller strömförsörjningen till torktumlaren om det överhettas. Tyvärr, du kan inte ersätta en termisk limiter när det aktiveras. De enda val du har är att ersätta den. torktumlaren kommer inte att fungera korrekt förrän du gör.

Överhettning

En termisk limiter initierar endast när lufttemperaturen i trumman når en förutbestämd resa temperatur, vanligtvis den punkt överhettning startar. En torktumlare kan överhettas för ett antal skäl: begränsat luftflöde, fläkt motor fryser, defekt termostat eller värmeelement förkommer. Efter den aktiverar, skär den termiska inlemmat omedelbart makt till torktumlaren att avvärja en brand från följde.

Återställ Vs. Ersätt

Även om du inte kan återställa en termisk limiter som har blåst, kan du återställa den torkens två effektbrytare och återställa värme till trumman och makt att torktumlaren. Dock efter breakers återställs, har du fortfarande bara delvis funktion av torktumlaren. Till exempel det kan snurra men inte värme eller det inledningsvis kan slå på bara för att stänga ner efter några minuter. Du måste ersätta den defekta termisk limitern för att återställa din torktumlare full funktion.

Bekräfta och ersätta

Leta upp den termiska limitern för att bekräfta det har blåst. Det är allmänt tillgänglig genom att ta bort den torkens baksidan luckan. Hålla din torktumlare bruksanvisning händig så kan du hänvisa till det om hjälp om du behöver den. Leta efter ett kluster av ledningar nära avgas ventilen. Den termiska Begränsare är vit plast komponenten som har två trådar anslutna närmast tråd klustret. Om det är grå eller svart, säkringen har blåst. Nu när du har bekräftat att den termiska limitern har blåst, märka varje tråd och försiktigt ta bort dem från den dålig termisk limitern. Tillbaka den nya termiska limiter som erhållits från en appliance store till lämplig tråd, och sätt tillbaka den bakre skyddslock. Torktumlaren ska utföra normalt igen förutsatt att du också upp anledningen torktumlaren överhettad, föranledde den termiska inlemmat till resa.

Överväganden

Stäng av kläder torktumlare huvudkraftkällor innan du använder baksidan omslaget till söka för den termiska limitern. Om du har en gas torktumlare, nära dess gas leverans ventil, alltför. Byta ut en termisk limiter är relativt lätt att göra, försök inte det om du är orolig för att göra torktumlare reparationer. I stället kalla en torktumlare reparation tekniker för att hjälpa dig.