mynewspapers.net

Kan du verkligen gå ner i vikt på frukt & vegetabilisk kost?Frukt och grönsaker är hälsosam, kalorifattig livsmedel som skall vara i någons kost. Om du försöker gå ner i vikt, men kan de bli särskilt viktigt. Några Dieter leda dig att äta främst frukt och grönsaker, men du kanske undrar om detta verkligen är ett effektivt sätt att gå ner i vikt.

Myten om negativa kalorier

Idén om "negativa kalorier" ligger bakom en massa frukt och vegetabilisk kost. Tänkandet går att fiberrik, lågt kaloriinnehåll livsmedel som äpplen, morötter och selleri kräver mer energi att smälta än de faktiskt innehåller. Om du var att äta något annat än dessa negativa kaloriinnehåll livsmedel, kan du förlora mer i vikt genom att äta mer mat. Det finns lite bevis till stöd för denna teori, dock enligt Mayo Clinic. Medan frukt och grönsaker är ett nödvändigt tillägg till en väl avrundad hälsosam kost, är de inte en magisk lösning.

Varför frukt och grönsaker hjälper dig gå ner i vikt

Frukt och grönsaker är hög i fiber och låg i kalorier. Detta innebär att du kan äta mycket mer mat--full längre--än du skulle kunna om du ätit kaloririka livsmedel. Till exempel har en stor sallad med lågt kaloriinnehåll appreturmedel färre kalorier än en chokladkaka, trots att salladen har mer volym. När bulk upp måltider eller som mellanmål mellan måltiderna, kan frukt och grönsaker hjälpa dig minska din totala kaloriintag och gå ner i vikt som ett resultat.

Ytterligare fördelar

Fördelarna med att äta mer frukt och grönsaker går utöver viktminskning. Harvard School of Public Health anges att dessa näringsmässiga kraftpaket kan också förebygga cancer, sänka blodtrycket, minskar risken för hjärtsjukdomar och sänka blodsockret, att hålla aptiten i schack.

Typer

Den negativa Calorie Diet fokuserar på äter bara frukt och grönsaker och är inte det mest hälsosamma alternativet eftersom det eliminerar andra nödvändiga näringsämnen. I en rå mat kost syftar du till att äta minst 75 procent av dina livsmedel okokt, mestadels råa frukter och grönsaker. Men kosten också innehåller råa nötter och frön, groddar och fullkornsprodukter. Eat Live och McDougall planera för maximal viktminskning också fokusera på att äta frukt och grönsaker, men de innehåller hela korn också.

Införliva mer frukt och grönsaker

Du behöver inte äta något annat än frukt och grönsaker för att dra nytta av att lägga till dem till din diet, och du behöver inte lita på sallader att få din grönsaker. Du kan enkelt lägga till mer frukt och grönsaker till de livsmedel som du äter redan. Till exempel kan du lägga till segment av tomat och gurka till din morgon bagel eller blåbär till din havregryn, har en bit frukt till lunch tillsammans med din smörgås istället för en påse chips och lägga tärnade grönsaker till en lasagne.