mynewspapers.net

Kan du växa ett pilträd inomhus?

Kan du växa ett pilträd inomhus?


Willows, i botaniska släktet Salix, omfattar nästan 300 olika arter av träd och buskar. Snabbväxande och vinter lövträd, en Salix odlas inomhus blir problematiskt speciellt om du saknar utrymme, stor jord behållare och riklig solljus.

Typer

De flesta willows är träd och buskar för stor att odla inomhus om du inte har en lång vinterträdgården eller atrium. Fokusera på dvärg sorter av buske willows, som de heter Boydii, Wehrhahnii, Nana eller Gracilis. Smygande willows (Salix repens och Salix reticulata) kan också vara bra val.

Överväganden

Alla willows uppskattar en bördig, icke-alkaliska jord och ofta är för fuktig till våt mark. När den odlas inomhus med massor av ljus, orsakar deras tillväxttakt roten sammandragning och hälsa och vitalitet problem. Salix också kommer från tempererade eller hög höjd livsmiljöer och måste uthärda en cool vinter dvala. Detta inträffar inte vanligtvis i en ockuperade byggnad.

Varning

Förutom snabba tillväxt och mogen planta storlek, willows är fortfarande mottagliga för många sjukdomar och skadeinsekter. Om vide är stressad av någon anledning, svampsjukdomar och mjöldagg kan ytterligare skada den, och gemensamma inomhus skadedjur som bladlöss och skala frekventa willow.