mynewspapers.net

Kan du växa en svartpeppar anläggningen från ett svartpeppar frö från mataffären?

Kan du växa en svartpeppar anläggningen från ett svartpeppar frö från mataffären?


Pepparkorn är de torkade frukterna av Piper Nigrum anläggningen. Denna anläggning är en vertikal vinstock hemma i Indien, men du kan växa växt tempererade klimat runt om i världen. Jorden måste hålla en temperatur på mellan 23,8 och 26,6 grader C tills fröna gror. Om din jord inte är tillräckligt varmt, plantera frön i krukor och sätta dem inomhus under kallare månaderna.

Piper Nigrum frön

Pepparkorn är frukten av Piper Nigrum växt. Varje frukt innehåller ett frö, och att utsäde kommer att gro om frukten är planterad i bördig jord som upprätthåller krävs temperaturen tills fröet groddar.

Kulinariska pepparkorn

Pepparkorn i livsmedelsbutiker bör inte planteras. De avsedda för kulinariska har torkat och behandlats för att förhindra groning så pepparkorn inte kommer gro i lager. Medan det finns en liten möjlighet de kunde gro om planterade ordentligt, är det osannolikt. Även om fröna spira, finns det en chans att växten skulle vara svaga eller sjuka på grund av behandlingsprocessen, så det är klokt att undvika att använda kulinariska pepparkorn och istället få frön avsedda för växande.

Köper Peppercorn frön

Eftersom Piper Nigrum är hemma i Indien, kanske du inte kan hitta dessa frön lokalt. Skörda livsdugliga frön från befintliga anläggningar, eller få dem via specialitet seed kataloger eller webbplatser. Det kan vara svårt att lokalisera frön, eftersom många företag inte bära dem.

Peppercorn plantor

Om du bor i ett mycket varmt klimat med milda väder året runt, odla peppar växter i behållare så att du kan ta dem inomhus när vädret är kallt. Använda en 5-gallon pott för tre pepparkorn växter. Fyll behållaren med en kvalitet krukväxtjord som innehåller en bra mängd organisk kompost. Använd ditt finger för att peta tre 1-tums-djupt hål i marken om 3 till 4 inches isär och 3 inches från sidorna av behållaren. Släppa ett frö i varje hål, sedan täcka med mark och vatten. Vattna blommorna ungefär tre gånger per vecka, och hålla jorden fuktig. Peppercorn växter tål inte torr mark mycket väl.