mynewspapers.net

Kan du vara säker på en brittisk-registrerade bil i Frankrike?

Kan du vara säker på en brittisk-registrerade bil i Frankrike?


Vid första anblicken kanske du tror det omöjligt att försäkra en brittisk registrerad bil i Frankrike. Men det finns sätt att låta dig köra bilen Helförsäkrad, fortfarande använder den brittiska registreringen, för en vistelse eller permanent.

Du måste ha försäkring

Du måste ha minst tredje parts försäkring att köra bil i Frankrike, precis som överallt annars. Det är ett rättsligt krav och köra utan försäkring kan bli mycket dyrt om du inblandad i en olycka.

Kör till Frankrike

Turister och besökare kan ta en brittisk-registrerade bil till Frankrike för semestrar och kortare vistelser utan problem. Under europeiska förordningar, det brittiska försäkringsskyddet sträcker sig till Frankrike under denna period. Hur länge varar tidsfristen är mycket vaga, eftersom myndigheterna inte faktiskt vet när fordonet faktiskt passerat gränsen.

Att hålla bilen i Frankrike

Enligt fransk lag, om ägaren av bilen är bosatt i Frankrike, måste han registrera sitt fordon med franska registreringsskyltar efter en amorteringsfri period på tre månader. Igen, myndigheterna faktiskt vet inte när fordonet in i ett land, men polisen kunde väl märka om ett utländskt fordon kvar under en lång tid i ett kvarter.

Tillfällig försäkring

Franska företag kommer att försäkra bilen endast för ett par dagar, tillräckligt länge för att försöka formaliteterna för att ändra registreringen.

En lösning

Om ägaren av bilen inte bor i Frankrike, finns det ingen anledning att registrera om den med franska registreringsskyltar. Så kan du ha bilen registrerad som som ägs av en vän eller familjemedlem, eller ens ett företag, i Storbritannien, som ta en brittisk försäkring och sedan "lån" fordonet till dig. Naturligtvis måste ditt namn på försäkringen som en extra förare.