mynewspapers.net

Kan du sätta handen tvätta kläder i tvättmaskinen?

Kan du sätta handen tvätta kläder i tvättmaskinen?


Många känsliga kläder objekt, särskilt kvinnas underkläder, har etiketter denna stat "handtvätt bara" på etiketten. I de flesta fall föreslår tillverkaren detta för att undvika förstör kläderna med hårda cykler av tvättmaskin, vilket gör att kläderna att hålla längre. Många gånger, kan du tvätta dessa objekt i tvättmaskin med ett handtvätt eller känsliga cykel, sparar tid och ansträngning av en sann handtvätt.

Läsa etiketten

Läs etiketten på objektet kläder att säkerställa ordentlig vård. Följ instruktionerna för att se till att objektet varar länge. Om taggen påstår "endast handtvätt" uppsättningen din tvättmaskin till en delikat eller hand tvätt inställning. Observera även om etiketten antyder varmt eller kallt vatten.

Före behandling av fläckar

Inspektera artikeln för alla fläckar och förbehandla som behövs. I de flesta fall kan du förbehandla tvätt genom att använda flytande tvättmedel direkt på fläcken och gnugga vätskan in i plagget. Ett annat sätt att förbehandla är att använda en tydlig schampo, vilket är ett mildare sätt att ta bort fläckar, för ett mycket känsliga plagg.

Tvätt

Placera objektet i bricka och låt den gå igenom en delikat cykel. Om målat, ta bort den från brickan och inspektera för att säkerställa att fläcken har tagits bort. Om det fortfarande är målat, upprepar du föregående steg. Placera inte artikeln i torktumlaren tills fläcken är inte längre synlig.

Torkning

Ta bort objektet från brickan så snart som möjligt efter att tvätten att undvika en unken lukt från mögel. Se till att följa taggens anvisningar för torkning. Om torkning i rekommenderas en torktumlare, sätta torktumlaren på den lägsta möjliga inställningen för minst tid att undvika krympning. Ta bort artikeln så snart som möjligt från torktumlaren att se till så få rynkor som möjligt.