mynewspapers.net

Kan du plantera cantaloupemelon frön från färska frön?

Kan du plantera cantaloupemelon frön från färska frön?


Det är möjligt att plantera frön från en färsk cantaloupemelon, det är inte vanligt praktiska. Cantaloupes behöver en lång, varm växtsäsong att mogna. När en cantaloupemelon har utvecklat mogna frön, det finns inte tillräckligt varma dagar kvar under växtsäsongen i de flesta områden att producera en annan gröda. Fröna torkas oftast och sparas för plantering nästa år.

Hybrider

Hybrid cantaloupes utvecklas genom att korsa sorter. Utsäde av hybrider kan vara steril, och om de gror och växer, de producerar inte meloner som originalet. Leta efter meloner eller frön märkt öppna-pollineras eller släktklenod så att fröna kommer har de egenskaper du vill ha.

Samla och torka

Scoop massa från en mogen cantaloupemelon och dela upp den i en glasburk. Rör om eller skaka försiktigt för att lossa massa från frön. Massa- och dåliga frön kommer att flyta till toppen, medan goda frön kommer att sjunka till botten. När separerade, sprida de goda fröna i ett enda lager torka i ungefär en vecka.

Lagra

Förvara torkade frön i en lufttät behållare som en glasburk med tättslutande lock vid temperaturer under 23.9 grader C. Om fröna är ordentligt torra, kan du frysa dem för långtidsförvaring.