mynewspapers.net

Kan du passa Kompressionsringar till gas?

Kan du passa Kompressionsringar till gas?


Det ryms Kompressionsringar på kopparrör eller PVC i olika storlekar för vissa gas program. Gas kan vara brandfarliga eller brandfarlig. Brandfarlig gas som LPG (gasol) eller LNG (flytande naturgas) körs genom rören som en vätska och sedan ändrar till gas när den släpps i en brännare. OSHA reglerar användningen av rör och rördelar för brandfarliga vätskor och gaser.

PVC för Gas

Lågt tryck, brandfarlig gas som syre och kväve kan färdas genom PVC och använda Kompressionsringar. Sjukhus använder PVC slangar på syre linjer för att hjälpa patienter att andas. Telekommunikation platser Använd PCV slangar för att fylla kablar från sändare till antenner med kväve eller torr luft att förhindra fukt ansamling. Passa Kompressionsringar på PVC slangar där du kommer att behöva flytta saker runt. Passa Kompressionsringar på styv PVC-rör för stationära applikationer. Försök aldrig att använda en komprimering passande för koppar på PVC-rör eller slangar.

Koppar för Gas

Även om Kompressionsringar för koppar vanligtvis används för vatten, finns det ingen anledning varför du inte kan använda dem för lågt tryck, brandfarlig gas. Beslagen har mjuk mässing hylsor som komprimerar mot kopparröret och insidan väggarna i montering som du dra åt muttern på passande kroppen. Eftersom dessa beslag inte tål stress eller rörelse, inte passa dem på redskap du behöver flytta. Försök aldrig att använda en mässing kompression montering på PVC-rör eller slangar.

Brandfarlig Gas

I avsnitt 1910.110(b)(8)(iv) av "Lagring och hantering av flytande Petroleumgaser", OSHA kräver att "rörskarvar kan vara skruvade, fläns, svetsas, lödas eller lödda med ett material som har en smältpunkt överskrider 1 000 grader F. lederna på sömlösa koppar, mässing, stål eller aluminiumlegering gas slangar skall göras med hjälp av godkända gas slangar beslag, eller lödda eller lödda med ett material som har en smältpunkt överskrider 1 000 grader F." Eftersom OSHA innehåller endast "skruvas" och "flänsad" och inte Kompressionsringar i detta krav, kan inte du använda dem med kopparrör eller PVC för LP gas