mynewspapers.net

Kan du odla björnbär från frö?

Kan du odla björnbär från frö?


Björnbär är en sommarfrukt som växer lätt, till punkten där en olägenhet på vissa platser. Du kan plantera frön från en färsk blackberry så länge du uppfyller kraven grobarhet för utsäde. De är lite mer komplicerat än den genomsnittliga trädgård frö, men du kommer att njuta av färska björnbär om du lyckas.

Markberedning

Vertikalskär frön genom att blötlägga dem i en lösning av svavelsyra att efterlikna den naturliga process som sker när ett djur äter bären, smälter dem och sätter dem i jord. Använda avloppet renare om du inte har tillgång till en kemisk utbudet hus, efter tillverkarens säkerhetsföreskrifter. Kan syran 30 minuter att mjuka upp de hårda yttre beläggningen och skölj dem rena under cool rinnande vatten.

Varma stratifiering

Stratifiera fröna med en period av värme i 90 dagar härmar varmt sommardagar före hösten. Placera dem i en 68 - till 86-graders området i ett torrt kuvert, märkt och daterad.

Kall stratifiering

Kalla stratifiera frön genom att placera dem på en fuktig pappershandduk, vika det flera gånger över fröna. Placera dem i en plastpåse; igen etikett med innehåll och datum. Förslut den och placera den i vegetabiliska låda av ditt kylskåp i ytterligare 90 dagar, denna tid imitera den kalla årstiden.

Plantering

Efter perioder av markberedning och stratifiering, växt frön i krukor fyllda med lika delar av fuktad torv, perlit och krukväxtjord. Täck dem med 3 till 5mm av blandningen. Fast jord försiktigt och vattna den bara tillräckligt för att fukta. Ställ in den i ett soligt fönster tills de spira. Plantera utanför när faran för frost har passerat.