mynewspapers.net

Kan du lägga asfalt i regnet?

Kan du lägga asfalt i regnet?


Asfalt spelar en viktig roll i byggandet. Det är en mycket tät, petroleumbaserade flytande. Asfalt är svart färg och extremt klibbig vid beröring. När om det som kallas asfalt betong, använda vägarbetare asfalt som binder-dokumentet. Asfaltbetong huvudsakligen består av krossad grus, gamla betong som har återvunnits, och sand. Asfalt används också till vattentät taktäckning kände. Det används på platta tak, såsom de utformats för garage och bodar.

Beroende på vädret

För det mesta är asfalt lagd under varma, torra, sommarmånaderna. I vissa fall kan dock kan asfalt läggas vid lägre temperaturer. Det kan också läggas medan det regnar. Det beror dock på vilken typ av asfalt som används av konstruktionen besättningen. Det är en vetenskap till att lägga asfalt. Det är viktigt att vissa steg följs när det gäller att lägga asfalt i regnväder.

Hot-mix asfalt

Den vanligaste sorten asfalt som kallas hot-mix asfalt. Detta är typ av asfalt som är lagd under varma, regn-fri väder. Vanligtvis krävs en lägsta temperatur på 60 grader Fahrenheit (15,5 C) att lägga hot-mix asfalt. Om det regnar, och himlen är grumlig, sjunker temperaturen. Detta orsakar hot-mix asfalt svalna snabbt. Resultatet är att det stelnar för tidigt och blir ogenomförbar. Därför måste heta-mix asfalt inte läggas vid svalt och regnigt väder.

Aggregat och regn

Det är mycket viktigt att basmaterial som asfalt tillämpas inte våt. Kollektivt, är krossat grus, återvunnen betong och sand känd som ballast. Om aggregatet har utsatts för kraftigt regn, blandar det inte ihop i slät, enhetligt sätt. Snarare, regnet orsakar ihåliga fickor att utveckla sammanlagt. Om asfalt läggs över ojämna aggregat, ökar det chanserna för pot-holes utveckla.

Asfalt och regnigt väder

Det finns en typ av asfalt som, under vissa omständigheter, kan läggas när vädret är regnigt. Det kallas cold-mix asfalt. Till skillnad från den hot-mix sorten kräver kall-mix asfalt inte höga temperaturer att förhindra att den stelnar för snabbt. Kalla-mix asfalt innehåller en stor mängd vatten. Detta gör den mycket flexibel och formbar. Det kan läggas i lätt regn. Om den utsätts för regn, dock blir kallt-mix asfalt alltför mättad. Dess konsistens då bryts ner och det blir obrukbar. Det är därför alltid tillrådligt att lägga asfalt i varma, torra temperaturer.