mynewspapers.net

Kan bli dricksvatten av rynkor?

Kan bli dricksvatten av rynkor?


Rynkor är en av de saker som ingen en önskar men alla får. Även om det finns nog ingen att undvika rynkor helt, ta väl hand om din hud kan minska svårighetsgraden av problemet och fördröja uppkomsten av ålder-relaterade rynkor. Dricka mycket vatten är inte något som sannolikt kommer att bli av med rynkor helt, men det kan hjälpa att minska dem något.

Orsakerna till rynkor

Rynkor är veck och sprickor i huden som visas med åldern huden förlorar sin naturliga flexibilitet och elasticitet. Orsaken till denna förlust av naturliga elasticitet är degeneration av kollagenfibrer i dermis, minskad produktion av naturliga oljor och smörjmedel och minskning av fett i området subkutan som fyller ut huden. Faktorer som rökning, täta sol garvning och dålig kost kan påverka när rynkor visas.

Vatten och rynkor

Experter är oense om huruvida dricka massor av vatten har någon inverkan på befintliga rynkor. Några fördömer den blotta tanken som en myt, men andra hävdar att det är möjligt att förhindra uttorkning genom att dricka mycket vatten kan faktiskt hjälpa. En studie utförd av brittiska forskare fann att kvinnor som drack en liter och en halv vatten per dag hade mellan en 19 procent och 24 procent minskade rynkor efter åtta veckor, utan några andra ändringar i deras dagliga vanor. Den större minskningen kom med ett märke av vatten som innehåller salicin.

Möjlig mekanism

Kroppens celler få vatten främst via diffusion från blodet. Blodet får vatten från vad folk dricka, men kan också ta upp extracellulär vätska från kroppens vävnader om det finns för lite vatten i blodet, vilket leder till uttorkning. Dricka mycket vatten kommer att göra det mer sannolikt att hela kroppen är väl försörjda med vatten, inklusive dermal lager av huden, som kan teoretiskt leda till bättre elasticitet. Naturligt, dricka mycket vatten betyder också du måste gå på toaletten mer.

Andra Tips

En studie är naturligtvis inte tillräckligt för någon att säga övertygande att dricksvatten reducerar rynkor, men det är en av de saker som inte kan skada. Om du är orolig för rynkor, är en ännu mer effektiv strategi att minimera dem att hålla sig borta från solen när det är möjligt, och använd solkräm om du absolut måste spendera tid i solen. Förstörelse av kollagen av ultraviolett ljus i solens strålar är förmodligen den största bidragsgivaren till bildandet av rynkor. Dessutom inte röka, eller sluta röka om du gör, och se till att äta en balanserad kost som innehåller frukt och grönsaker.