mynewspapers.net

Kamrat plantering för Bok Choy

Kamrat plantering för Bok Choy


Även kallad kinesisk Vitkål, innehåller bok choy ett antal vitaminer, betakaroten, kalium och fibrer. Det gör ett hälsosamt komplement till sallader, rör-frites och även gröna smoothies. Det enda problemet med bok choy är potentialen för en dålig sommar skörd. För att förhindra att skadedjur slukar din vitkål och främja sund tillväxt, prova följeslagare plantering.

Instruktioner

• Spridning ca 4 inches av mogen kompost över din trädgård säng. Tryck rorkulten 6 inches i kompost och jord. Tryck vid rorkulten upp och ner den trädgård sängen tills komposten är arbetat grundligt i marken och jorden är lös och smulig.

• Jämn din jord till en snygg, platt säng med platta kanten av en hacka. Med ett av hörnen på områdena hoe, dra fåror i ett hörn av jorden ungefär 30 inches lång och 10 inches isär. Rita fem rader. Vända 90 grader och dra en annan fem rader vinkelrätt mot den första uppsättningen. Fortsätt detta sätt tills din trädgård är täckt med filt-väva mönster av raden rutor.

• Strö över dill frön i den första raden i varje rad kvadrat. Släpp bok choy frön i de andra och fjärde raderna av varje ruta, avstånd fröna ca 10 inches isär. I den tredje raden i varje ruta, släpp betor frön; släppa lök fröer på den femte raden.

• Täcker alla frön med ungefär 1 ½ inches av jord. Vatten frön tills marken är fuktig men inte blöt eller lerig.

• Skörden bok choy lämnar när de växer ca 5 inches tall. Dill och lök håller bort skadedjur medan rödbetorna lägga till kväve i marken.