mynewspapers.net

Kamin Top brännare problem

Kamin Top brännare problem


Oavsett vilken typ av spis du har, finns det några problem som kan dyka upp då och då. De kan vara lätt att fixa, eller du kan behöva ringa en servicetekniker. För vissa av de möjliga problem, kan det finnas något du kan göra för att minska risken för dem händer alls.

Typer av hällar

Spis finns i två gemensamma typer: elektriska och gas. Elektriska spisar har brännare värms med ett ihoprullat värmeelement kallas en calrod enhet, även några äldre Elektriska spisar kan ha en slät topp för enkel rengöring. Spisar kan byggas in i en och samma enhet med en ugn, en enhet som kallas en rad. Eller de kan byggas för att monteras direkt i en öppning i bänk. Båda sorter kan drivas med gas eller elektricitet.

Problem med elektriska spisar

Elektriska spisar fungerar inte om El avbryts av ett strömavbrott eller en brytare. Elspis element kan bränna ut, och varje element har en switch som kan bryta. En elektrisk brännare kan också skadas på ytan av ett ämne som spillts eller smält på den.

Problem med Gas spisar

Något som håller gasen från att strömma till brännaren gör det inte till ljus eller ljus dåligt. Detta kan vara ett hinder i gasar fodrar eller i toppen av brännaren. Ett problem med igniter kan också orsaka brännaren inte för ljus. Om du har en propan spis, kan du köra slut på gas och som kan orsaka kaminen inte att fungera.

Felsökning av brännare problem

För att avgöra om problemet är med bara en brännare, prova en annan brännare; om en annan brännare ljus, problemet är isolerade till bara en brännare. Ett brutet värmeelement eller switch eller problem med gasar fodrar eller brännare toppen är exempel på problem som kan påverka en brännare. Med en elektrisk spis, kan du ibland ta bort uppvärmning enheten och Anslut den till en annan brännare, som ett annat sätt att begränsa problemet. På en gasspis, byta metalldelen av de brännare som har hål i den där gasen kommer genom (du ser lågor runt denna del när det lyser). Detta är ett sätt att se om hålen kan vara igensatt i denna del.

Förhindra problem med brännare

Du kan inte förhindra alla problem med vitvaror, men det finns ett par saker du kan göra för att minska risken för vissa brännare problem. Håll din brännare ren. Lämna inte elektriska brännare på när de inte behövs. När rengöring en gasspis, ta bort metalldel med hål runt den innan du torka av ytan för brännare, att förhindra rester från din svamp eller från spisen för att täppa till hålen.