mynewspapers.net

Kallt vatten fisk Tank sorter

Kallt vatten fisk Tank sorter


Det finns många distinktioner mellan olika typer av hem akvarier. Inte bara kan fisketankar delas mellan sötvatten och saltvatten men de kan också vara tropiska eller coldwater miljöer. Coldwater fisk tank är vanligtvis ouppvärmd, som gör det möjligt för vattentemperaturer falla i sextiotalet. Endast vissa arter av fisk som guldfisk, tetras, och danios lämpar sig för denna typ av miljö. de flesta tropiska fiskar kräver varmare temperaturer att frodas.

Guldfisk och Koi

Guldfisk är den fisk som oftast erkänns som coldwater fisk men koi, en besläktade arter, är också coldwater fisk. Guldfisk och koi kräver inte uppvärmt vatten varför de är populära för användning i utomhus dammar. Även om guldfiskar och koi är bra för coldwater tankar och kräver inte mycket underhåll, de kan växa till att bli mycket stora och bör förvaras i tankar inte mindre än tjugo gallon vatten volymen.

Guppy

Guppy är välkända för att vara härdig fisk som är bra för nybörjare. Inte bara är guppy tolerant av varierande kvalitet men de gör också bra i ouppvärmda fisketankar. De flesta guppy bara växa till mellan en och två inches i storlek så att de inte kräver mycket utrymme. Men de tenderar att reproducera ganska snabbt, så du kan behöva förse dem med extra utrymme. Guppy kommer i en mängd färger och de är ett sätt att lägga till färg till din coldwater tank.

Tetras

Det finns många sorter av tetra och flera av dem klarar sig bra i vattentemperaturer så låga som sextio grader. Bloodfin tetra och Beunos Aires tetra kan hittas lätt i djuraffärer och de tolerera kallare temperaturer än de flesta sötvatten tropiska fiskar. De flesta tetras gör väl som gemenskapens fiske och de föredrar att hållas i grupper om minst fyra av deras egna sort. Tetras klara sig bra med de flesta gemenskapens fiske men vissa arter, som Beunos Aires tetra, tenderar att äta levande växter var så försiktig när du lägger till dem till en planterade tank.

Danios

Det finns flera typer av danio inklusive zebra, leopard och pearl danios och även bland dessa typer det finns stora och långa-finned sorter. De flesta danios är tåla kallare vattentemperaturer i mitten av 1960-talet och göra ganska bra i gemenskapen tankar. Zebra och leopard danios trivs bäst i skolor, men sina större släktingar, pearl danios, har inte detta krav. Danios är en härdig art som är mycket lätt till omsorg för och bra för nybörjare akvarium hobby.

Vita moln

White cloud berg minnows är en annan art av fisk som rekommenderas till nybörjare, eftersom de kräver mycket lite vård. Förutom att vara lätt att hålla, tål vita moln kallt vattentemperaturer. Mängden vitt moln hittade allra vanligaste i djuraffärer är silver med en vit horiztonal rand och en röd svans, men gyllene olika blir allt populärare. Men vita moln kan leva i coldwater tankar, kan lägre vattentemperaturer minska deras färgning färgernas klarhet.