mynewspapers.net

Källor av mikrovågorMikrovågsugn, är i själva verket energi skurar. De genereras av en elektronisk anordning kallas en magnetron. Dessa elektromagnetiska vågor kan vara så kort som 1mm och så länge som 1m, och de varierar i frekvens från 300 megahertz (MHz) till 300 gigahertz (GHz). Mikrovågor överföra energi till objekt som innehåller vatten och inte passera genom eller tränga in material som metall. I vardagen, mikrovågsugn som släpps ut från många källor.

Mikrovågsugnar

Den vanligaste källan av mikrovågor är ugnar för matlagning mat. Mikrovågor arbete värme och laga mat snabbt. Hem kök mikrovågsugnar använda brukar en frekvens på ca 2, 450MHz. När de används på rätt sätt och upprätthålls i gott skick, är mikrovågsugnar tillförlitligt säkra. Använda en mikrovågsugn i korrekt skick ger inte en exponering källa till skadliga mikrovågsugn.

Polis Radar pistoler

Mikrovågsugn radar pistoler anställa Doppler principen för att mäta hastighet. I enklaste form är vågor studsar mot ett rörligt mål och Återvänd sedan echo förändringar eller förändringar från frekvensen av överföringen. Ju snabbare rörligt mål rör sig, desto större SKIFT. Samma princip används för att mäta hastigheter på rörliga objekt i sport situationer, till exempel en baseball frigörs från en tillbringare arm och en golfboll eller en hockey puck i flykten. Frekvensen spänner av en radar gun används av polisen för att upptäcka fordon fortkörning är oftast ca 10,500 till 34, 700MHz, vilket är betydligt högre än frekvensen av hem mikrovågsugn.

Tillverkning

En annan källa till mikrovågsugn är tillverkning. Mikrovågsugn generatorer används mycket ofta för deras förmåga att värme delar, att täta sömmarna i plast komponenter och att bota kemiska reaktioner med värme. Alla som arbetar inom industrin kommer sannolikt att möta och använda mikrovågor i någon given arbetsdag.

Kommunikation

Särskilda frekvenser av mikrovågor används i kommunikationsbranschen, beroende på hur de tillämpas. Mikrovågor sänds ut i atmosfären från antenner som radar sändare, TV-antenner och FM radioantenner. Sändare som spårar fisk, fåglar och andra vilda djur är en källa till mikrovågor används i ett visst område i kommunikation. Miljöledning forskare använder mikrovågsteknik väger så lite som 9,5 g för att spåra platsen för djur inom ett par meter. Denna noggrannhet kan forskarna att övervaka djurliv från stora avstånd.