mynewspapers.net

Kall skydd för Citrus träd

Kall skydd för Citrus träd


Citrus träd trivs i varmt klimat och är känsliga för kyla. De flesta citrus sorter lida från kylan när temperaturen sjunker till mellan-4.44 och 0 grader Celsius. I fall av iskalla temperaturer, skydda dina träd så att de inte ger upphov till frostskador.

Täcka trädet

Skydda små citrus träd från kylan genom att täcka dem med säckväv säckar, täcken och filtar. Material som andas fungerar. Täck inte över dina träd med plast. det material du använder bör komma ända till marken. Om ditt träd är för stort för att täcka helt, Linda flera lager av tyg runt stammen. Avslöja träden när temperaturen stiger ovanför fryspunkten.

Upprätthålla fuktig jord

Hålla området runt trädet fuktig när du förväntar dig frysa eller frost. Fuktig jord innehar mer värme än torr mark och sedan släpper det, att skapa en fuktig miljö som skyddar trädet från frost.

Spraya med vatten

Det verkar kontraproduktivt intuitivt, men sprutar vatten på citrus träd innan en frysning kommer att skydda dem mot frost och frysning. Vattnet fryser på ytan av blad, att skapa en typ av isolering och hindrar fukt inuti bladen från frysning, skadar cellstrukturen av bladen. Spraya inte citrusträd morgonen efter en frysning. Det bara skadar trädet. Istället, spraya träden runt läggdags och låt de kyla göra resten.

Ge mer värme

Hålla dina citrusträd varm genom att ge dem en extra källa till värme. Linda grenar med strängar av julbelysning, eller värme träd underifrån upp i kapellet med en glödlampa spotlight. Kombinera ljuset med ett lämpligt träd som täcker (kolla med din lokala Trädgårdsbutik), och du ger dina citrusträd med en ännu varmare miljö att vänta ut frosten. Se bara till att omslaget inte kommer i kontakt med ljuskällan att förebygga bränder. Om du använder en extra värmekälla, täck inte trädet helt. Citrus odlare skapa en tipi-tält över trädet av stakes och drapera täcker över insatserna att hålla materialet från att röra någon yttre ljuskällor.