mynewspapers.net

Kaliumbikarbonat för mjöldagg

Kaliumbikarbonat för mjöldagg


Mjöldagg är en av de vanligaste svamp lidanden i trädgården. Lyckligtvis, det finns ett enkelt och säkert sätt att hålla friska växter och svampar gratis. Kaliumbikarbonat är effektiv på att eliminera mjöldagg.

Kaliumbikarbonat

Kalium bikarbonat (även känd som väte kaliumkarbonat eller kalium syra karbonat) är ett kristallint salt i bakpulver och antacida.

Mjöldagg

Mjöldagg är inte en enda typ av svamp; snarare, det är en allmän term som beskriver flera svampar som delar liknande vanor och praxis. Svampen sprids genom sporer som är blåst av vinden från växt till växt. En liggande växt drabbas av en viss typ av svamp. Exempelvis kan vilken typ av svamp som kan drabba en lila växt inte skada ett äppelträd. Det är därför vissa växter inte verkar någonsin påverkas. Det främsta symptomet på mjöldagg är en dammig vit till grå beläggning på blad eller andra delar. Mjöldagg börjar som små fläckar som senare kom att utvidgar, bildar en matta av mögel. Växter är vanligen drabbade senare under växtsäsongen. I de flesta fall är det möjligt att ta bort svamp tillväxt genom att gnugga bladen tillsammans. Krukväxter som African violet och begonia är mest utsatta för mjöldagg. Lila, phlox och vissa sorter av fruktträd behöver ofta behandlas också.

Kontroll

När en växt är smittad, är det avgörande för att stoppa svampen sprids genom att undvika sensommaren tillämpningar av kvävehaltigt gödselmedel och overhead vattning och genom att ta bort angripna blad och delar. Aldrig kompost infekterade växtavfall. Överfulla växter behöver beskärning för att minska fukt och infektion.

Kemikalier

Tillämpa fungicider med sju till 14 dagars intervall. Förutom kaliumkarbonat, de följande kemikalierna är effektivt på att döda svampen: svavel, neem olja och triforin. I "Organic Gardening," råder Geof Hamilton för att behandla s.k. "organiska" fungicider på samma sätt som man skulle hantera giftiga kemikalier. Du bör inte anta att bara för att något är organiska att det är lika säkra som kranvatten, så håll hemlagad fungicider från barn och husdjur och ignorera någon överbliven lösning. Också, undvika besprutning när det är blåsigt och spraya mot slutet av dagen när de nyttiga insekterna är ur vägen. Spraya aldrig öppna blommor.

Svampmedel

Följande är ett recept från smuts läkaren för en svampdödande spray. Använda bikarbonat eller kalium bikarbonat. Blanda 4 teskedar bikarbonat och 1 msk av trädgårdsnäring med 4.5 liter (1 gallon) vatten. Spraya lätt på bladen på växten med svarta fläckar, mjöldagg, bruna fläckar och andra svampsjukdom. Inte hälla direkt på marken. Om du inte har någon trädgårdsodling olja tillgängliga, bara använda citrus olja och melass istället.