mynewspapers.net

Juridiska former av identifikation

Juridiska former av identifikation


Juridiska former av identifikation används för att fastställa identitet, uppehållstillstånd och medborgarskap. Arbetsgivare, skolor, myndigheter, banker, social tjänst organ alla kan begära juridisk-ID innan du arbetar med en individ. Varje stat, byrå, företaget eller läroanstalt kan fastställa sina egna regler för vad kvalificerar som rättsliga identifiering, men i allmänhet regeringen utfärdade dokument försedda med ID innehavarens fullständiga namn, födelsedatum och foto betraktas som lagliga former av identifikation.

Förarens licenser och ID-kort

Förarens licenser och icke-drivrutin statligt utfärdat foto ID-kort fungerar som rättsliga former av identifikation för utbildning, sysselsättning och företag. Eftersom de har ett senaste fotografi av föremål, en giltig adress och underskrift, är de en av de mest efterfrågade typ av rättsliga identifiering.

Födelseattest

Födelse intyg utfärdade av staten vitala poster avdelningar betraktas som en primär form av rättsliga identifiering. De kan användas för att ansöka om ett pass, Social trygghet kort, körkort eller Visa bevis på medborgarskap när de ansöker om ett jobb. I allmänhet endast original födelse certifikat eller bestyrkta kopior försedd med ett sigill eller stämpel från staten i fråga betraktas som juridisk identifiering, emellertid.

Passport

Oavsett det utfärdande landet är passen en form av rättsliga identifiering i USA. Mest begränsad skattskyldighet utlänningar och besökare kommer att behöva Visa pass när du använder finansiella och sociala tjänster i USA. Personer bosatta i USA utan förarens licenser, samt små barn, använder också ofta pass som en primär form av rättsliga fotolegitimation.

Invandring dokument

Icke-medborgare bosatta i USA kan använda sina invandring dokument som identifiering när du söker ett jobb, begär ett körkort, eller bedriva verksamhet. Laglig invandring dokumenten får innehålla certifikat för naturalisering, certifikat av medborgarskap, I-94 kort, Resident Alien kort, besökare visum och student visum.

Andra former av rättsliga ID

Foto ID-kort utfärdat av amerikanska militären anses vara en laglig form av identifiering, tillsammans med pilotens licenser, bestyrkta kopior av skolan avskrifter, utfärda certifikat för dop av en erkänd kyrka och amerikanska regeringen anställd ID kort med en senaste fotografi och namnteckning. Även om de inte anses primära former av identifieringar, kan rättsliga identifiering även Social trygghet kort, skola ID, väljare registreringskort och Native American tribal dokument.