mynewspapers.net

Junior sekreterare arbetsbeskrivningOfta kallas administrativ assistent, kan sekreterare ge stöd till alla i kontoret, en liten grupp av chefer eller en ledande befattningshavare. En junior sekreterare rapporterar till vanligt eller tar riktning från en ledande sekreterare. Det övergripande målet för en sekreterare är att säkerställa att office förfaranden fungerar problemfritt.

Ansvar

I allmänhet stöder junior sekreterare ledande sekreterare i tjänsteutövning, utför uppgifter som delegerats till dem. Ansvar för bland annat om administrativa och materiellt stöd till proffs, att skapa minnesanteckningar, hälsning besökare, svara telefoner, hålla tidtabeller, researrangemang och organisera företagsevenemang. En sekreterare ansvar varierar från företag till företag och oftast beror på typ av verksamhet. I vissa fall, är sekreterare anställda deltid.

Kvalifikationer

Junior sekreterare kandidaterna måste ha stark skriftliga och muntliga kommunikationsfärdigheter, liksom en stark bakgrund i att skriva. Kunskaper om Microsoft Office-program inklusive Microsoft Word, Excel och PowerPoint är viktigt, liksom förtrogenhet med olika telefonsystem. Kandidater måste också fungerar bra under press, flera saker med effektivitet och känner dig bekväm att göra telefonsamtal. Beroende på typ av verksamhet, kan en junior sekreterare kandidat behöver kunskap om ett visst område eller dator program. I specifika fall krävs en viss grad. I de flesta fall omfattar kraven GCSE eller A nivåer och en yrkesutbildning.

Utbildning

Trots att de har rätt kvalifikationer, behöver sekreterarna utbildning för att lära sig företagets riktlinjer och förfaranden. Denna utbildning genomförs ofta av en senior sekreterare som delegerar uppgifter. Nyanställd junior sekreterare kan få utbildningsmaterial såsom handböcker eller guider. Utbildning varierar med varje företag och industri.

Utrymme för tillväxt

I avsaknad av eller avgång, en senior sekreterare, kommer en junior sekreterare att främjas. En ny kandidat kommer att fylla i öppet läge för junior sekreterare. Arbetar som sekreterare tillåter en individ att Visa förmågor och bli bekant med olika aspekter av ett företag, skapa relationer med yrkesverksamma i olika avdelningar. I många fall kan en sekreterare främjas till en annan position inom företaget som möjliggör större möjlighet och högre lön.

Löneuppgifter

Enligt Storbritanniens nationella karriärer Service, från och med juli 2014 tjänar en sekreterare/administrativ assistent mellan £12.000 och £ 20 000 per år, beroende på om företag, platsen och naturen av tullarna.