mynewspapers.net

Junior marknadsföring arbetsbeskrivning

Junior marknadsföring arbetsbeskrivning


Junior marknadsföring chefer och assistenter normalt rapportera till en marknadschef eller affärsutvecklingschef och hjälpa dem att utveckla och genomföra strategier för marknadsföring, reklam planer och PR-kampanjer. Junior marknadsförare genomföra marknadsundersökningar och övervaka marknadsutvecklingen. Annan marknadsföring och business development assistenter använda sina forskningsresultat för att utveckla marknadsföringsstrategier som skapar ett positivt intryck av ett företags produkter eller tjänster bland konsumenterna.

Huvudsakliga ansvarsområden

Junior marknadsförare ge konstruktiv och kritisk feedback på marknadsplaner och konsumentinriktad kommunikationskampanjer. De dela sina kunskaper om tidigare marknadsföring framgångar, försäljningssiffror och prognoser, konsumentbeteende och köpa mönster till stöd marknadschefer i bedömningen av lönsamheten för marknadsföringsstrategier. Ibland, junior marknadsförare utveckla nya idéer för genomträngande nya marknader och presentera dem för ledande befattningshavare för övervägande. Andra uppgifter innebär resor, som deltar i eller deltar i konferenser, produktlanseringar, marknadsföring seminarier och nätverk evenemang.

Färdigheter jobb

Framväxande användningen av teknik för forskning, marknadsföring, produkt kampanjer och annonsering kräver junior marknadsförare att ha avancerade tekniska kunskaper. De är också kreativa, mycket motiverad och har en hög tolerans för stress. Marknadsföring chefer kan kommunicera övertygande sätt, både muntligt och skriftligt, och utöva takt och diplomati i sina kontakter med chefer, kollegor och konsumenter. Yngre chefer har utmärkta människor färdigheter och enkelt bygga rapport och etablera relationer med andra yrkesmän och medarbetare på klienten företag.

Utbildning

Även om ingen universell utbildningskrav finns för marknadsföring jobb, många arbetsgivare föredrar sökande med akademisk examen och erfarenhet i närliggande yrken. Kandidater med en kandidat eller magister examen i business administration och kursarbeten eller utbildning i reklam, marknadsundersökningar, försäljning och marknadsföring, kommunikationsmetoder, teknik, bildkonst, konsthistoria och fotografering är mycket föredra.

Karriär resa

Junior marknadsförare visar ledarskap och företag savvy är väl rustat för framgångsrika karriärer i marknadsföring industrin. Marknadsföring chefer kan påskyndade deras befordran genom att fylla management utbildningsprogram eller aktivt deltar i seminarier och konferenser som hålls av professionella organisationer. Välutbildade, erfarna medarbetare är normalt befordras till ledande positioner inom sina egna företaget. andra vidare till verkställande ledarskap positioner. Lite marknadsföring chefer, som har lång erfarenhet och tillräckligt kapital, gå på att starta sin egen reklambyråer.

Lönegrad

Enligt graduate karriärer hemsida framtidsutsikter Storbritannien, från £ 18 000 löner för graduate praktikanter spänner till £25,500 per år, från och med April 2014. Den genomsnittliga lönen för junior marknadsföring roller är £21,461, med välgörenhetsorganisationer och finansiella tjänster som ger högre inkomster. Lönen varierar kraftigt beroende på sektorn men den genomsnittliga marknadschefen £37,305 per år medan senior produkt och varumärke chefer dra i en genomsnittlig lön på £48,296. Den genomsnittliga lönen för en marknadschef är £77,799.