mynewspapers.net

Julklappar för sörjande föräldrar

Julklappar för sörjande föräldrar


Förlora ett barn är svårt nog på en vanlig dag, men något om semester, speciellt jul, tycks förstärka denna svårighet. Detta gäller särskilt den första julen en förälder har att hantera ett barns död. Julklappar för sörjande föräldrar behöver inte vara utstuderad, de skulle antagligen inte vill att de ska. Försök istället att tänka på små saker som kommer att trösta föräldern och erbjuder någon typ av glädje.

Prydnadsföremål

Varje år köpa föräldern en prydnad och har det graverade med barnets namn. Detta ger föräldrarna något att se fram emot varje år när man sätter på träd. Det här fungerar bäst om du är tillräckligt nära för att den sörjande föräldern att ge dem en gåva på årsbasis. Denna typ av gåva kan också möjliggöra föräldrarna att känna som om de får en ny gåva varje år för sitt barn och att deras barn har inte glömts bort.

Plack

Har en platta eller en ram graverad med en speciell säger eller dikt att låta föräldrar vet att deras barn är nöjda och är med dem i minnet. Du kan överväga att använda en speciell jultema som föräldrarna kan ta endast vid jul. Som Christmas Ornament ger denna typ av gåva föräldrarna något att se fram emot varje år som de sätter upp sina juldekorationer. Denna gåva kommer att hållas i år framöver.

Semester

Vissa sörjande föräldrar kan bara inte fira julen alls. För dessa föräldrar skulle en speciell resa bort eller åtminstone en trevlig utekväll vara en bra present. Om de har andra barn, ordna barnvakt och ge föräldrarna lite ledighet och tid tillsammans. En bra idé för en resa julklapp skulle vara en stuga uthyrning i bergen eller ens strandsemester någonstans soligt och varmt.

Presenterar

Om föräldrarna har andra barn, erbjuder att göra jul för dem. Förbereda jul festligheterna kan vara svårt, så ger föräldrarna ett år som en gåva. Köpa familjen en pre dekorerade träd och köpa presenter till hela familjen. Detta är en idé som en grupp av vänner eller en familj kan arbeta tillsammans och alla pitch att ge mer presenter och även julbord.

Själv, tid och kärlek

Efter döden av ett barn, kan saker runt huset gå ogjort för ett tag. En stor gåva att ge en förälder är gåvan av jaget som du frivilligt att göra saker för föräldern, som städa, sätta upp julpynt, ta sina barn till skolan och ordnar middagar. Du kan också överväga att ge föräldern en gåva av tid där du tar dem på middag och bara spendera lite tid att lyssna till dem.