mynewspapers.net

Judiska sätt att knyta slöja

Judiska sätt att knyta slöja


Enligt ortodoxa judiska traditionen täcka kvinnor sitt hår efter att de är gifta. Den hår täcker kan vara en peruk (sheital), hatt, snusnäsduk eller huvudduk (tiechel/snood). Slöja är vanligtvis bärs av moderna ortodoxa kvinnor, och är särskilt vanligt i Israel. Mängden hår visas under halsduken beror på sin religion nivå. Slöja finns i många färger och mönster och kan knytas i olika stilar – så var inte rädd för att lägga en personlig touch.

Scarfar med bifogade strängar

Använda en halsduk som kommer med en bifogad sträng kan göra knyta halsduken till ditt huvud en enklare process. För att använda en halsduk med bifogade sträng, först placera halsduken på önskad plats på ditt huvud. Start från botten av ditt huvud, under håret, knyt strängarna runt svansen på halsduken. För att säkerställa halsduken är tät på huvudet, avsluta utseendet av inslagning strängarna runt svansen på din halsduk igen och knyta dem under håret.

Kors och stil

En kors-stil är ett enkelt och avslappnade sätt att knyta din huvudduk. För att bära en halsduk med ett kors stil, placera halsduken på önskad plats på ditt huvud. Ta två motsatta sidor av svansen av scarf från och criss cross dem under håret. Sedan få sidorna upp och binder dem i en lös knut runt svansen.

Bulle stil

Bulle stil är en variant av kors stil och ger dig ett skräddarsytt och eleganta utseende. Dock motstå frestelsen att knyta bun för hårt eller det kommer att falla. För att knyta en bulle stil, placera halsduken på önskad plats på ditt huvud. Samla in svansen på halsduken, och vira halsduken runt i en bulle. När det finns inga fler halsduk att Linda, stoppa ändarna av halsduken i din bulle.

Tips

Judiska kvinnor har många alternativ när det gäller sätt att knyta slöja. Nedan följer några tips för att se till att du titta på modet och inte tant: bära två scarfar för att skapa en strukturerad och unika huvudet som täcker; tillbehör med stora örhängen för en trendig look; använda hår klipp om du inte tror att din halsduk känns säkert på ditt huvud. Försök planera "tichel part." Bjuda in gifta judiska kvinnor till festen och begära att de varje föra en scarf som en gåva. Som en part kommer att varje gäst använda halsduken de kom för att dela tips utifrån sin egen scarf bär upplevelser.