mynewspapers.net

Judiska gravskick och smörjelse oljorJudendomen har mycket specifika seder och traditioner när det gäller att begrava döda. Det finns viktiga riktlinjer och regler som måste följas för att upprätthålla den judiska tron. Död är svårt för varje familj, så det är viktigt att förstå judiska seder och traditioner för att vara respektfull under denna svåra tid.

Judiska gravskick

Judisk tradition påstår att den nyligen avlidne inte bör lämnas obevakad eller ensam. En "väktare" eller Shomer designeras bo med avliden fram till begravningen. Det är viktigt att avliden begravas så snart som möjligt. Judiska anpassad anser att det är mer respektfullt att förbereda kroppen för begravning omedelbart i stället för att fördröja tjänsterna. Men, det finns alltid undantag från reglerna. Det kan vara upp till familjen vänta om familjemedlemmar bor långt borta; Detta måste diskuteras med rabbinen.

Förbereder kroppen

Det är inte judisk sed att Visa kroppen av avliden. Förvänta dig inte att närvara vid en tjänst med en öppen kista. Traditionen säger att det är illa sinnade att stirra på någon oförmögen att stirra tillbaka. Det enda undantaget till denna regel är om familjen är ombedd att identifiera kroppen. Judiska anpassade föredrar också inte balsamering (om inte lokal lagstiftning kräver det). Länge sedan, efter döden familjemedlemmarna samlade att högtidligen förbereda kroppen. Kroppen var rengöras, smorde med oljor och kryddor och insvept i en speciell linneduk. Begravningen hemma i dag, ger kontakter med den Cheyra Kadisha som är utbildade i förbereder kroppen enligt judisk sed.

Oljor

Smörjelsen och förbereda kroppen kräver en speciell blandning av eteriska oljor och kryddor. De vanliga eteriska oljor och kryddor som används inkluderar sandelträ, myrra, nardus, rökelse, fir balsam, myrten, tall, cypress och Gran med extra virgin olivolja. Dessa oljor har använts i hundratals år för denna primära syftet att förbereda och rening av döda.

Tjänster

En judisk begravning tjänst varar ungefär en halvtimme. Den innehåller en recitation av Psaltaren, ett lovtal och avläsningar. Judisk ritual innehåller K'riah (en symbol för deras förlust och sorg); många av sörjande bär ett svart band satte upp sina kläder. I gamla tider, vill sörjande rippa eller riva en bit av deras kläder att illustrera rip eller riva i sina hjärtan över förlusten av sin älskade. Det svarta bandet är en symbol för det anpassade.